dijous, 14 d’octubre del 2010

CULLERETES D'APERITIU DE FIGA I PERNIL IBÈRIC

La última recepta de figues d'aquesta temporada....me n'han quedat algunes per provar com per exemple una tatin de figues , i unes figues macerades amb licor que ja seran per la temporada que vé, ja que de figues s'en troben ben poques i a uns preus ja més elevats.




Ingredients:

Figues ben madures
pernil ibèric tallat a fils molt prims
oli d'oliva molt bò
julivet picat (opcional)


Elaboració.

Tallarem les figues per la meitat i rascarem la polpa amb una cullereta.
Posarem la polpa de figa a la cullereta, al damunt i donant una mica de volum els fils de pernil ibèric que hauran d'estàr a temperatura ambient per potenciar el seu sabor.

Finalitzarem amb unes gotes d'oli d'oliva, que ha de ser d'un sabor intens, ja que ens interessa que es noti força.

Opcionalment es pot ornamentar amb una mica de julivert picat, pero ha de ser molt poca quantitat, ja que no volem que ens aporti sabor, doncs els tres sabors protagonistes han de ser el dolç de la figa, el salat del pernil i la intensitat de l'oli d'oliva.



Normalment es serveix com apeririu, però també ho podem posar en major quantitat en un plat fondo i servir-ho com un entrant.A mi ,personalment, m'agrada més la primera opció.

Aquestes culleretes , en principi són de temprada, ja que no tot l'any es troben figues al mercat, però el que si que podem fer és congelar la pulpa de la figa i descongelar-la al moment de fer les culleretes. Jo ho vaig fer fa 2 anys i vaig fer aquestes culleretes per l'apeririu de cap d'any; van quedar d'escàndol.

Per congelar la pulpa només cal tallar les figes per la meitat i rascar la pulpa amb una cullereta. LLavors posarem aquesta pulpa en un tuper o bé (com vaig fer jo) embolicada amb paper de film com si fós un caramel.



Animeu-vos a provar-ho, que ja veieu que es preparen en un plis-plas i el resultat val la pena.....


BON PROFIT A TOTHOM!!!!!!!