dilluns, 29 de novembre del 2010

DINAR DE CATA PRE NADAL

Fa 2 anys que varem iniciar (sense voler)  una tradició, i és el dinar de cata de Nadal....

Tenim uns amics que ens estimem molt, i cada any tenim més dificultat per trobar un dia per fer un dinar de Nadal tots plegats : la feina, altres dinars i sopars de compromís, que tant ells com nosaltres passem alguns dies fora....tot això dificulta coincidir més endavant.
La sol.lució va ser fer un dinar pre-Nadal, a finals novembre o principis de desembre, on jo aprofito per fer les proves dels plats nous que vulgui fer per Nadal. Aquests amics són de confiança (si no no prodria fer proves, esclar....) a més són bons catadors i bons critics (contructius)...

Ara veureu les innovacions d'aquest any, més endavant us aniré posant les receptes.



 Varem començar amb un aperitiu complertet amb:

 Perles de formatge de cabra amb cruixent de pernil....èxit total!



 Canapés de formatge amb codonyat ,  aquest plat no és nou però té diferencies del original: no vaig utilitzar formatge de cabra, ja que les perles ja ho eren i no volia repetir (vaig utilitzar un formatge molt cremós que ve presentat en forma de barra de uns 3 cm de diàmetre i que es diu Port-Salut) i també vaig ometre la melmelada de tomàquet, ja que no m'en quedava.


Hi havia també escopinyes i galetes salades (comprat).

Com a entrant vaig fer una amanida de figues amb pernil dànec i reducció de mòdena.(A la foto no es veu la reducció, per que les fotos les vaig fer abans de que arribessin, i la reducció la vaig posar a l'últim moment)


Com a plat fort uns canelons de confit d'ànec amb beixamel de carabassa. Feia molt temps que volia provar-los i he decidit que aquest Sant Esteve és el dia adequat.


Per finalitzar un clàssic, un flam de torró, que jo no havia fet mai....i segueixo sense haver-lo fet mai, ja que el va fer el meu fill Marc ( amb l'ajut de la thermomix).


Com podeu veure no varem pas menjar pas malament, oi?
La veritat és que estava tot molt bò, per tant , després de una sola puntualització: una mica menys de sucre al flam , que resultava massa dolç.......APROVAT!!!!

Segurament provaré alguna cosa més que em balla pel cap....ja us explicaré més endavant....mentretant em queda anar-vos penjant aquestes receptes que penso que val molt la pena que proveu, ja que són uns plats molt festius, gens complicats i que us vestiran la taula amb un àpat ben exquisit i selecte.

BON PROFIT A TOTHOM!!!!!

divendres, 19 de novembre del 2010

PA DE PESSIC DE GALETES AMB XOCOLATA

Al titol he posat "pa de pessic" per que el blog d'on l´he tret en diuen "bizcocho".



Després d'haver-lo fet és difícil de definir, ja que queda amb una textura entre pa de pessic i brownie, amb un sabor de galeta maria amb xocolata que em recorda els berenars de quan era petita......
La textura és molt melosa, i el fet d'anar trobant la xocolata fosa per dins, es una sensació que definiria com a "petit plaer".Els trossets de xocolata queden molt ben repartits pel pastís (no queden al fons del motllo) , ja que la massa quan és crua es força densa i els aguanta bé. I la oloreta ....la oloreta que queda per tota la casa és....per perdre el seny!!!
Si ens el mengem quan encara està tebi és quan és més bò. Si el mengem l'endemà , el podem escalfar al microoones uns segons per atemperar-lo (no molt calent) i veureu quina cosa més esquisita!!!!

Ingredients:



150gr de xocolata nestlé postres
1 paquet de galetes ("Un rulo")
100gr de mantega a temperatura ambient.
75gr de sucre
3 ous
2 culleradetas de llevat Royal (o bé 1/2 sobre)


Preparació (thermomix):

Primer de tot triturarem la xocolata amb la Thermomix a vel 5 durant 5 seg. i si veiem que queden els trosos massa grans, doncs una mica més. Han de quedar de la mida de les perletes que ja venen en bossetes (tipus vahiné) o potser  fins i tot una mica més grans. En el procés hi hauran alguns trossos que es trituraran tant que quedara con mitat pols de xoco i mitat perletes. Ho reservarem.
  



Ara, i sense netejar el vas de la thermomix, triturarem les galetes a vel. progressiva 5-10 durant 15 segons i veurem que queden reduides a pols.


Sense treure la pols de galeta, hi afegirem tots la resta d'ingredients (excepte la xocolata) i tancarem la tapa.



Barrejarem a vel. 7 fins que veiem que queda tot força ben barrejat (com uns 10 seg. aprox.)
I ara és el moment de afegir la xocolata i remenar amb l'espàtula ( per no triturar més la xocolata)



Quedarà aquesta pasta espessa, i d'aquest color... (no queda marró homogeni).


 

Posarem aquesta massa espessa en un motllo. Si es normal cal untar-lo amb mantega i enfarinar-lo, però si és de silicona (com és el meu cas) no cal fer aquest pas.
Realment els motllos de silicona van molt bé, són molt pràctics de utilitzar ja que no cal untar amb res, es desmotlla fàcil, es renta fàcil, i fins i tot es guarda fàcil, ja que el ser flexible es pot adaptar a la forma del calaix i al trrure'l recupera la seva forma. L'unica precaució que cal tenir, és el desmotllar, ja que si és un pastís tou o encara calent, com que el motllo també és tou es trenca més facilment, per tant : o anem amb mooooolt de compte o el deixem refredar molt bé abans de fer-ho.

Courem el pa de pessic al forn, a 180º aprox, i durant uns 20-25 min.(depèn de cada forn) Es un pastís que és cou ràpid, i a més surt petitet .....el que cal dir és que quan el treguem del forn sembarà que estigui cru, però al refredar acaba de quedar pres, no ens hem de passar de cocció per que no quedi sec.



Quan sigui fred i el tinguem desmotllat, ja el podrem guarnir com més ens agradi.....





Preparació (tradicional):

En realitat la única diferència és que haurem de tenir un robot que sigui capaç de triturar la xocolata i les galetes, (tipus moulinex 1,2,3, etc...), la resta del pocés seria el mateix, barrejant els ingredients des del principi amb la espàtula.



BON PROFIT!!!!!!