dimarts, 15 de març del 2011

EMPANADILLES DE CARN PICADA I FORMATGE DE CABRA

Ahir vaig fer festa i vaig poder entretenir-me a cuinar i fer les fotos per poder mostrar-vos un sopar que segons els meus fills esta de : "vicio i perdición ".




Aquestes empanadilles les havia fet altres vegades amb carn picada i ou dur, però ahir no em quedaven ous a la nevera i en canvi vaig trobar un rulo de formatge que s'havia de gastar, per tant .....improvització!!!

Ingredients:



400 gr de carn picada
1/2 ceba gran o 1 petita
salsa de tomàquet
orenga
1 rulo de formatge de cabra (dels petits)
1 paquet de "obleas" La cocinera , de les que diu "grandes"


Preparació:

En una paella posen la ceba tallada petita amb un bon raig d'oli. La sofregim a foc suau fins que sigui ben tobeta.



Ara afegim la carn picada, sal i pebre i la sofregim.



L'anem remenan sovint per desfer-la i que quedi ben desfeta alhora que es vagi coent. Quan la carn ja s'ha vegut l'aigua que deixa anar i es comenca a rossejar hi afegim la salsa de tomàquet i 1 cull. sopera de orenga (a mi m'agrada que s'hi n oti, pero va a gustos, se n'hi pot posar menys), i ho apartem del foc.



Tallaren unes rodanxes fines de formatge de cabra i les tallem per la meitat.

Ara muntarem les empanadilles:

Agafarem una oblea i hi posarem una cullerada de carn i 1 o 2 trossos de formatge de cabra (segons ens agradi la intensitat del gust del formatge)



 Les tancarem amb una forquilla tal com es veu a les fotos.





Les anirem col.locant a la safata del forn i les pintarem amb ou batut o llet ; jo ho vaig fer amb llet ja que ....recordeu que no tenia ous???



Les coem al forn preescalfat  a 180º durant aprox. 8-10 min. fins que les veiguem doradetes.



I acompanyades de una mica d'amanida queda un sopar d'escàndol!!!!!!


Per que veieu que sucosetes queden per dins.....malgrat que el formatge ha quedat desfet i no es veu....però es nota!!!!


BON PROFIT!!!!!

divendres, 11 de març del 2011

POLLASTRE A LA COCACOLA

Encara que soni extrany, aquest és el plat de les tres B : bò, bonic i barat.
No us penseu que la salsa te molt gust a cocacola, sino que juntament amb el ketchup i la ceba, fa una salsa boníssima, no sabria com definir-la, que penso que el que no ho sap, dificilment endevinaria que és de cocacola.... us ho dic de veritat....s'ha de provar ; resulta sorprenent....



Ingredients:


8  cuixetes de pollastre o bé 4 cuixes amb el seu sobrecuix
1 sobre de sopa de ceba
1 llauna de cocacola (sembla ser que light o Zero no serveix, jo no ho he provat...)
ketchup
oli
maizena
patates de guarnició.


Preparació en Fussion-Cook:

Posar dins la cubeta l'oli per fregir el pollastre, i el rossejarem. Només ha de quedar doradet, és igual que no sigui cuit per dins, ja que es courà posteriorment amb la salsa.
Afegir el sobre de sopa de ceba, un bon raig de ketchup (al gust, ja hi vaig posar com a 2 cull. soperes aprox.), la cocacola ( com que la FC no evaposa, jo hi vaig posar la meitat de la llauna ).
Fer una remenada per integrar els ingredients i tapar la olla. Programar menú pollastre.
Despresuritzar quan acabi el temps , programar 5 min amb la tapa oberta i mentre bull afegir una mica de maizena dissolta amb aigua fins que tinguem una consistencia de la salsa que ens agradi.

Servir acompanyat d'unes patates cuinades com més ensconvingui...aquestes eren fetes també amb la FC, espolvorejades amb all en pols, herbes , sal , oli i menu manual uns 5 min. Obrir, remenar i si cal 5 min més  (depèn de les patates)




Preparació tradicional:

Posar dins la cassola  l'oli per fregir el pollastre, i el rossejarem. Només ha de quedar doradet, és igual que no sigui cuit per dins, ja que es courà posteriorment amb la salsa. 
Afegir el sobre de sopa de ceba, un bon raig de ketchup (al gust, ja hi vaig posar com a 2 cull. soperes aprox.) i la  la cocacola .
Fer una remenada per integrar els ingredients i tapar la olla. 
Quan comenci a bullir deixar-la a foc moderat durant uns 25-30 min.
Si cal podem espessir una mica la salsa amb maizena diluida en una mica de aigua als ultims minuts de cocció.




Es així de fàcil, amb poquets ingredients i barats, queda així de bonic (les fotos no li fan justicia ja que la salsa queda més fosqueta i apetitosa). De bò ja ni en parlem....prepareu una bona barra de pa per sucar la salsa!!!!

BON PROFIT!!!!