dilluns, 10 d’octubre del 2011

CROISANTS DE SOBRASADA I FORMATGE FRESC

Segueixo amb el tema dels aperitius, ja sabeu que m'agraden molt.
Aquests croisants varem quedar realment bons, malgrat que l'aspecte no és el que m'esperava.....
M'explico: la meva idea era la de uns croisanets petits , i per això vaig comprar una bossa de minicroisanets congelats de la Sirena. Els vaig treure la nit abans del congelador per deixar-los fermentar ja que eren realment petits ....i l'endemà s'havien transformat en croisants gegants!!!
No em puc creure que fermentessin tant!!



De manera que el que vaig fer és tallar-los per la meitat i farcir-los.
Ens van agradar molt igualment, ja que la combinació del formatge fresc amb la sobrasada és molt bona, i per la propera vegada l'unica cosa que cambiaré serà la mida dels croisants per que penso que han de quedar mes bonics, però la resta ho faré igual.

Ingredients:

1 bossa de croisanets petits (si són congelats deixeu-los descongelar només unes 2 hores)
1 tarrina de sobrassada (la meva era ibèrica)
1 tarrina de formatge fresc tipus "burgos"( jo dos per que eren de les petites)



Preparació:

Primer deixarem descongelar i fermentar els croisants ( insisteixo en que poca estona, per que siguin realment minis). Els courem al forn segons les recomanacions de l'envàs.



Ara els tallarem per la meitat i posaren un tall de formatge fresc i a sobre una cullerada de sobrassada.



Posarem la tapa del croisant i els posarem uns minuts al forn per que es fongui una mica la sobrasada...



Els coloquen en una plata bonica i ja els podem servir.


I....a menjar!
BON PROFIT!!!

dimecres, 5 d’octubre del 2011

FULLATS DE TOMÀQUET I ANXOVA

Quan faig un dinar per a convidats, m'encanta servir uns aperitius que facin patxoca. Penso que no hi ha millor manera de iniciar un àpat que amb unes cosetes variades per picar, que fins i tot de vegades si són força quantitat poden substituir el primer plat : uns bons aperitius, un plat principal i un postre ben lluit; això es per mi la idea d'un bon dinar per familiars o amics!


Es per això que quan veig algun aperitiu nou que pemso que pot ser bò i fàcil.....doncs el provo d'inmediat.
Aquest el vaig veure al forum de mundorecetas, però vaig fer la recepta de memòria, sense apuntar-la i per tant no em vaig apuntar tampoc l'autora.

Es molt fàcil i resulta excelent. La combinació dels ingredients és molt acertada, i la elaboració es senzilla.

Ingredients:


1 làmina quadrada de pasta de full
tomàquets
1 llauna d'anxoves

Preparació:

Primerament tallem la pasta de full en quadradets . Si ho fem amb cherrys, de la mida que hi càpiguen 4 meitats i sobri 1 cm pel voltant. Si ho fem amb tomàquets grans, de la mida de la rodanxa més gran i que sobri també 1 cm pel voltant.



Aqui veieu els tomàquets ja posats per calcular la mida i tallar la pasta de full.



Aqui ja tallant amb el rodet de tallar les pizzes, que per mi és el que millor va per tallar les masses.



Ara punxarem amb una forquilla la part central dels quadradets, on aniràn els tomàquets, amb la finalitat de que no ens pugi el centre però si les vores.

Colocarem els tomàquets i ho posarem al forn a 180º durant aprox. 10 min. Quan veiguem que comencen a dorar-se les vores, ho treiem del forn, posem les anxoves escorregudes dels seu oli i ho tornem al forn fins que quedin les vores doradetes, (tardaran pocs minuts, suficients per escalfar l'anxova, que si la posesim al principi quedaria molt seca)




Els deixeu refredar i els coloqueu en una plata per servir.
La recepta no ho deia, però jo vaig pintar les vores amb l'oli de les anxoves,just abans de servir, perquè brillessin més i fossin encara més apetitosos.

Aqui una altre versió amb tomàquets grans tallats a rodanxes, queda igualment bonic....



BON PROFIT!!!!!!