diumenge, 25 de març del 2012

CREMA DE REMOLATXA


Aquest va ser l'entrant que ens va oferir la Celine el dia del dinar a canillo.
Per a mi va ser sorprenent ja que no havia menjat mai remolatxa, i la veritat es que em va agradar molt. Té un sabor lleugerament dolcet que em va ser molt agradable.
La remolatxa és un ingredient que no m'havia cridat mai l'atenció per cuinar, però a partir d'ara que la tindré més present, ja que crec que no l'havia valorat prou.



El color també és prou atractiu, i com a entrant va ser lleuger i refrescant.
 La recepta original sugereix presentarla amb unes xips de parmesà que a la foto no surten.

Ingredients: 
                                       
Per les chips de parmesà :
100g de parmesà rallat
1 c.a cafè de timó
pebre

Per la crema de remolatxa:
2 remolatxa cuites
100g de formatge
formatge (all i fines herbes) 
10cl de crema de llet liquida 
sal, pebre 



Preparació:
 
1) Preparar les chips de parmesà: Escalfar el forn th. 6-è,200°C). cobrir la placa del forn de paper de forn. Amb una cuil. de  cafè, posar muntanyetes de parmesà amb un espai de 3 cm. Empebrar i  de timó. Posar al forn 5 à 7 min, vigilant  la coloració. El parmesà a d’estar just colorat. Treure del forn deixar refredar. 
 
 
2) Preparar la crema de remolatxa: Pelar i tallar les remolatxes a trossets.  Repartir la meitat a dins de les copes. Triturar el resto de remolatxa amb el formatge i la crema de llet. Salpebrar i triturar una altre vegada.
 
3) Repartir la crema obtinguda sobre els trossets de remolatxa i guardar 1h o més en la nevera.
 
 
4) al  moment de servir,  decorar cada copa amb una chip de parmesà.



BON PROFIT !!!!!!




dimecres, 21 de març del 2012

CARPACCIO DE PEUS DE PORC


Quina pinta oi????
Es el carpaccio de peus de porc que va fer la meva cunyada el dia que varem anar a dinar a casa seva.
Sap que ens encanta , sobretot al meu marit i la veritat és que s'ho va currar molt....




Ingredients:
4 peus de porc ( 8 meitats)
1 ceba
1 ramet d'herbes aromàtiques
Vi blanc (opcional)
Oli
Pebre negre en gra
Sal
Fuita seca (pinyons, avellanes, ametlles)

Per la vinagreta:
Oli
Sal
Pebre
Vinagre
Mel
Variacions:
Tires de foie
Gambes
Botifarra negra




Preparació:
Bullirem els peus de porc amb la ceba, el ramet d'herbes, el vi blanc, els grans de pebre negre i la sal.
Quan estiguin cuits els hi treurem els ossos en calent, amb compte que no se'ns trenquin massa.
Un cop desossats els embolicarem amb film transparent ben apretats, aquí introduirem les variacions, si volem, abans de fer els rotllos. Els podem farcir amb tires de foie, o botifarra negra, o gambes, i els posarem al congelador per tal que quedin forts.
Quan estiguin freds, els tallarem a rodanxes ben fines i els anirem col·locant a sobre d'un plat, per sobre hi tirarem la vinagreta i afegirem fruita seca picada al gust (pinyons, ametlles, avellanes, etc.). També podem substituir la vinagreta per algun oli especiat amb bolets o vinagreta de bolets.
Podem acompanyar aquest plat amb un barrejat d'enciams o llegums cuits.

(Recepta extreta del receptari de l'àvia de GremiCarn)





Molotes gràcies Celine pel teu esforç i la resta BON PROFIT!!!!!!