divendres, 11 de març del 2011

POLLASTRE A LA COCACOLA

Encara que soni extrany, aquest és el plat de les tres B : bò, bonic i barat.
No us penseu que la salsa te molt gust a cocacola, sino que juntament amb el ketchup i la ceba, fa una salsa boníssima, no sabria com definir-la, que penso que el que no ho sap, dificilment endevinaria que és de cocacola.... us ho dic de veritat....s'ha de provar ; resulta sorprenent....



Ingredients:


8  cuixetes de pollastre o bé 4 cuixes amb el seu sobrecuix
1 sobre de sopa de ceba
1 llauna de cocacola (sembla ser que light o Zero no serveix, jo no ho he provat...)
ketchup
oli
maizena
patates de guarnició.


Preparació en Fussion-Cook:

Posar dins la cubeta l'oli per fregir el pollastre, i el rossejarem. Només ha de quedar doradet, és igual que no sigui cuit per dins, ja que es courà posteriorment amb la salsa.
Afegir el sobre de sopa de ceba, un bon raig de ketchup (al gust, ja hi vaig posar com a 2 cull. soperes aprox.), la cocacola ( com que la FC no evaposa, jo hi vaig posar la meitat de la llauna ).
Fer una remenada per integrar els ingredients i tapar la olla. Programar menú pollastre.
Despresuritzar quan acabi el temps , programar 5 min amb la tapa oberta i mentre bull afegir una mica de maizena dissolta amb aigua fins que tinguem una consistencia de la salsa que ens agradi.

Servir acompanyat d'unes patates cuinades com més ensconvingui...aquestes eren fetes també amb la FC, espolvorejades amb all en pols, herbes , sal , oli i menu manual uns 5 min. Obrir, remenar i si cal 5 min més  (depèn de les patates)




Preparació tradicional:

Posar dins la cassola  l'oli per fregir el pollastre, i el rossejarem. Només ha de quedar doradet, és igual que no sigui cuit per dins, ja que es courà posteriorment amb la salsa. 
Afegir el sobre de sopa de ceba, un bon raig de ketchup (al gust, ja hi vaig posar com a 2 cull. soperes aprox.) i la  la cocacola .
Fer una remenada per integrar els ingredients i tapar la olla. 
Quan comenci a bullir deixar-la a foc moderat durant uns 25-30 min.
Si cal podem espessir una mica la salsa amb maizena diluida en una mica de aigua als ultims minuts de cocció.




Es així de fàcil, amb poquets ingredients i barats, queda així de bonic (les fotos no li fan justicia ja que la salsa queda més fosqueta i apetitosa). De bò ja ni en parlem....prepareu una bona barra de pa per sucar la salsa!!!!

BON PROFIT!!!!