divendres, 6 de setembre del 2013

ARROS CALDÓS DE PEIX



Ondia, ondia!!!! Quin dinar!!!! Un arròs caldoset, amb molt de gust i baratet! Un xollo!!!!

L'he fet varies vegades en diumenge i es un plat ben digne de festius. Fins i tot l'he fet amb convidat a casa i he quedat divinament!!!


Es que amb aquesta pinta no em direu que no val la pena de provar-lo ,oi????
Doncs us dic ara mateix com fer-lo.

Ingredients

400 gr de petxines
300 gr de gambes
800 gr de aigua
1 fulla de julivert
uns filaments de safra
1 culleradeta de sal
150 gr de vi blanc
50 gr de suc de taronja
2 grans d'all
200 gr de tomàquet natural triturat
150 gr de pebrot vermell
150 gr de pebrot verd
1 grapat de pesols
70 gr de oli d'oliva verge extra
350 gr d'arròs
julivert picat



No us espanteu per la llista de ingredients, no es tant com sembla....

Primer de tot posarem les petxines amb abundant aigua i sal, per que treguin tota la sorra, ja que això ens podria arruinar el plat. Jo els hi canvio l'aigua cada 1/2 h, un parell o tres de vegades, si em dona temps, per assegurar la tirada.


Pelarem les gambes i reservarem els cossos apart. Posarem les closques i els caps a la thermomix amb l'aigua. Taparem el vas pero no posarem el cubilet. 


Esclarim molt be les petxines de l'aigua amb sal i les colocarem al recipient varoma, el taparem i el posarem dalt del vas de la TH.



Programarem 16 min, varoma, vel 2. Amb això aconseguirem un fumet per llepar-nos els dits. Aquest fumet el passarem per un colador fi i el reservarem. Reservarem també les petxines al varoma tapat per que no es refredin.


Rentarem el vas de la TH i hi posarem dins la branca de julivert picat, el safra, la sal, el vi, el suc de taronja i el fumet. Batre 30 s ,vel 7.


Retirar del vas i reservar en un bol o gerra.


Sense rentar el vas, hi posarem l'all, el tumaquet i els pebrots. Trossejarem 3 s a vel 5. Amb la espàtula baixarem les restes de les parets.

Afegim l'oli i sofregim 10 min , varoma, vel 1


Afegir l'arròs i sofregir 2 min, varoma, vel cullera
Incorporem el fumet reservat i els pesols i programarem 13 min, varoma, vel cullera, tenint la precaució de treure el cubilet i posar el cistellet invertit per evitat esquitxades i afavorir la evaporació.



Acabat el temps treurem el cistellet, incorporarem les gambes pel bocal, remenarem una mica amb la espatula i deixem reposar 2 min. Es couran suficientment amb el calor residual.

Posem les petxines dins del bol o sopera que vulgueu utilitzar per servir 


i hi aboqueu amb molta cura l'arròs pel damunt. 


Servir amb una branqueta de julivert com vaig fer jo per adornar el plat i que quedés ben lluida la foto.


De totes maneres aquest arròs no crec que necesiti una foto lluida per intuir que ESTA DE MUERTE!!!!!


BON PROFIT!!!!!