dijous, 30 de gener del 2014

FILET DE PORC FARCIT AMB PRUNES


Aquest és un plat complert,  tenim el filet, la salsa i l'acompanyament tot fet alhora, i el millor de tot és que mentre el sopar s'esta fent nosaltres podem fer altres coses....la thermomix fa el dinar per nosaltres!!!

Ideal : pocs ingredients,10 min de preparació, 45 min de tranquilitat i el dinat fet!!!!!



Es una recepta de recetario canecositas, que ja sabeu que es una web que m'agrada molt!


Ingredients


2 filets de porc
prunes seques sense os
sal i pebre
130 gr de ceba
2 grans d'all
1 pastilla de brou
2 culleradetes de concentrat de tomàquet
600 gr de aigua
500 gr patates pelades i trossejades.

Preparació: 

Primer de tot posarem sal i pebre abundant sobre la fusta de tallar i farem rodar el filet....es un truc que a mi em funciona per que penso que queda mes ben repartida la sal i el pebre.


Un cop fet això , obrirem el filet amb un tall de llarg per poder farcir-lo amb les prunes.


Tancarem el filet i l'embolicarem amb paper de film i l'apretarem agafant el film dels extrems i fent rodar el filet sobre el marbre . Veureu que es va apretant i queda embolicat com si es tractés de un caramel. Per que no es desenredi al deixar-lo anar, colocarem els extrems de film sota el filat al moment de deixar-lo.


Posarem els filets dins el varoma i els reservarem.


Pelarem i tallarem les patates i les posarem dins el cistellet. Les reservarem.

Ara farem la salsa: Posarem la ceba a quarts, els 2 alls, la pastilla de brou, 30 de prunes i el tomàquet concentrat dins el vas de la Thermomix. Ho triturarem 5 seg a vel 5.
Afegim l'aigua.


Ara posem el cistellet amb les patates


Tapem la thermomix, posem el varoma al seu lloc i programem 45 min,tº varoma, vel 1



I ara ens anem a veure la serie preferida de la tele, o a fer aquella trucada que no hem pogut fer abans, o ens posem una copeta de vi i ens relaxem al sofà mentre esperem aquest suculent àpat.


Així ho podriem servir, tot separat per que cadascú es serveixi.....


O bé , si és un dinar de més compromís, podríem presentar elñs plats ja servits. Aquesta és la meva sugerencia....cadascú ho presenti com li agradi més!!!!



Acompanyat de una amanida ben lluida pot ser un àpat complet per un dinar de dissabte o de diumenge.

Un aclariment, les fotos de presentació són de un dia diferent al de la elaboració.....teniem tanta gana i tenia tan bona pinta que em vaig oblidar de fer-les.....Ho dic perque les patates estan tallades diferents, de manera que veieu les dos opcions : amb patates tallades a tacos o tallades a rodanxes.

Vinga, a provar-ho.....BON PROFIT!!!!!