dimarts, 26 de gener del 2010

CULLERETES DE CAVIAR DE TOMÀQUET AMB PERNIL IBÈRIC

Es un aperitiu ràpid, molt mediterrani, saborós i en aquest cas fins i tot d'aprofitament.


Aquestes culleretes les vaig fer aprofitant que vaig treure les llavors d'uns tomàquets per fer una altra recepta.

Molts cuiners coincideixen en que les llavors del tomàquet són exquisites per menjar i les defineixen com a " el caviar del tomàquet". Malgrat això, quan tenim que pelar i treure les llavors als tomàquets per fer altres receptes, acostumem a llençar-les....DONCS NO!!!!!!



Una manera de disfrutar aquest "caviar" és guardant-les per sucar el pa, o per exemple fer aquestes culleretes que una manera ben original de començar un àpat.






Primer posarem el caviar de tomàquet en un colador fi perque escorri una mica l'aigua, però només uns minuts, llavors simplement posarem una cullerada de caviar de tomàquet a la cullereta d'aperitiu ,un rajolí d'oli d'oliva, unes escames de sal maldon (amb precaució, que el pernil ja és salat) i ornamentar-les amb unes làminetes de pernil salat, que si pot ser ibèric com en meu cas, doncs molt millor.



Començar un àpat amb un aperitiu sembla que moltes vegades ens treu la gana. En aquest cas crec que no és així, crec que ens introdueix la resta del menjar sense treure-li importància, ja que és lleuger i ....com dir-ho.....molt nostre!!!



Bon profit!!!!