dissabte, 2 de gener del 2010

TARTA DE FORMATGE, XOCOLATA BLANCA I RAIM AMB GELATINA DE MOSCATELL

Aquesta és la tarta que vaig portar com a postres pel sopar de cap d'any que varem fer amb els nostres amics.
El sopar va ser de catering, excepte les postres que vaig fer jo.Val a dir que tot estava exquisit, però el millor de tot va ser la companyia i l'amistat que ens uneix ara ja fa molts i molts anys, i que perdura malgrat que el destí ens ha anat portant a diferents llocs de residència.
Anem al que ens interessa, que son les postres.

Aquesta tarta em va semblar apropiada per que porta raïm, i és prou vistosa per un sopar de festa. De totes maneres estic segura que amb altres fruites pot quedar també molt bonica i bona.

A tothom li va agradar molt i algú fins i tot va repetir, cosa que té molt mèrit després d'un sopar copiós com el que varem fer.

Els ingredients:


base:
1 paquet de galetes maria,
100 gr de formatge de untar.

crema de formatge:
500 gr de formatge d'untar (tipus philadelphia)
250 gr de xocolata blanca
250 gr de llet
40 gr de sucre
1 sobre de cuallada royal
gelatina de moscatell:
4 fulles de gelatina
100 gr de sucre
100 gr de aigua
120 gr de moscatell

Elaboració:
Primer muntarem el motllo amb el paper de forn al fons, per poder desmotllar-lo millor després.


Despres picarem les galetes,jo amb la thermomix, però es pot fer amb qualsevol picadora. Les galetes picades les barrejarem amb el formatge d'untar



i ho convertirem en una pasta espessa que repartirem amb cura al fons del motllo.

Ara prepararem el raïm , tallant-lo per la meitat i traient-ne les llavors.

Prepararem ara la crema de formatge posant al vas de la thermomix tots els ingedients i programant 7 min, Tª 90 i vel 4.
Quan acabi el temps abocarem de seguida la crema sobre la base de galetes,


i de seguida hi posarem el raïm fent el dibuix que ens agradi.


Hem de posar el raïm ràpid perque s'enganxi a la crema encara calenta , sinó ja no s'enganxen.

Sense la thermomix, posarem els ingredients en un caçó i ho escalfarem a foc suau fins que estiguin els ingredients desfets i barrejats i a punt de bullir.Llavors ja ho podem abocar a la base de galeta i posar el raïm.

Ara ho deixarem refredar al menys una hora.

Quan ja tinguem la tarta freda, prepararem la gelatina de moscatell.
Primer omplirem un bol amb aigua molt freda i remullarem la gelatina, fins que es converteixi en una mena de plastic molt flexible.

Ara posarem en un caço l'aigua i el sucre i ho deixarem bullir uns 10 min a foc suau, aconseguint així un almíbar lleuger, i qual el traiem del foc hi afegim la gelatina escorreguda i així que sigui ben desfeta hi afegirem el moscatell.
Ho deixarem refredar uns minuts i llavors ja podem cobrir el raïm, tot seguit ho deixarem a la nevera fins que la gelatina sigui ben cuallada.
Ara ja ho podem desmotllar...
i veurem les tres capes ben diferenciades.......espectacular!!!!!!!


Una tarta per lluïr-se sens dubte.
Bon profit!!!