dilluns, 8 de febrer del 2010

BACALLA AMB PANSES

Una recepta tradicional sens dubte.
Es el bacallà que ha fet tota la vida la meva àvia per quaresma.


La tradició familiar ha estat fer-lo només per quaresma, però aquest cap de setmana ha vingut a passar el cap de setmana la meva millor amiga,una amiga de tota la vida, incondicional, inseparable malgrat la distancia física.... i com que li agrada molt el peix i en concret el bacallà, vaig pensar que per que no celebrar la trobada amb aquest excel.lent plat.


Ingredients:


4 talls grans de bacallà dessalat
farina per arrebossar
panses de corint

sofregit:
1 ceba
2 grans d'all
1 tomàquet
1 cull de farina
1 fulla de llorer
pebre molt
canyella
sal i oli

ous empanats:
4 ous durs
farina
aigua
1 culleradeta de llevat
sal

Preparació:

Primer de tot enfarinarem el bacallà , l'espolsarem per eliminar tota la farina que puguem i el fregirem amb abundant oli.Reservarem.


Apart farem una pasta amb farina, aigua, sal i el llevat, per poder arrebossar els ous tallats per la meitat, la pasta ha de ser com la dels calamars a la romana.
Els arrebossarem els fregirem i els reservarem.


Ara farem el sofregit.

En una cassola, amb una mica de oli, sofregirem els alls i la ceba picats, lentament.


Quan estigui la ceba al punt hi afegirem el tomàquet ratllat, la sal, la canyella i el pebre i el deixarem fer.

Quan el sofregit hagi canviat de color i estigui ben brillant (això passa quan es fa el sofregit molt lent) és el moment de posar-hi la farina, donarem unes voltes perque perdi el gust de farina crua.
Hi afegirem força aigua amb sal ( no massa sal, que el bacallà ja en té de sal i si convé ja ho rectificarem al final).


En el moment en el que comença a bullir de nou, col.locarem el bacallà , els ous i les panses que haurem fet bullir 5 min amb aigua.


Si es per servir ja, ho farem bullir 5 min per integrar els sabors.
Si es fa el dia abans, amb la qual cosa guanyarà en sabor, apagarem el foc.
L'endemà alhora de menjar, quan l'escalfem ja fara la última bullida.




Bon profit!!!!!!!!