dimecres, 21 de març del 2012

CARPACCIO DE PEUS DE PORC


Quina pinta oi????
Es el carpaccio de peus de porc que va fer la meva cunyada el dia que varem anar a dinar a casa seva.
Sap que ens encanta , sobretot al meu marit i la veritat és que s'ho va currar molt....




Ingredients:
4 peus de porc ( 8 meitats)
1 ceba
1 ramet d'herbes aromàtiques
Vi blanc (opcional)
Oli
Pebre negre en gra
Sal
Fuita seca (pinyons, avellanes, ametlles)

Per la vinagreta:
Oli
Sal
Pebre
Vinagre
Mel
Variacions:
Tires de foie
Gambes
Botifarra negra




Preparació:
Bullirem els peus de porc amb la ceba, el ramet d'herbes, el vi blanc, els grans de pebre negre i la sal.
Quan estiguin cuits els hi treurem els ossos en calent, amb compte que no se'ns trenquin massa.
Un cop desossats els embolicarem amb film transparent ben apretats, aquí introduirem les variacions, si volem, abans de fer els rotllos. Els podem farcir amb tires de foie, o botifarra negra, o gambes, i els posarem al congelador per tal que quedin forts.
Quan estiguin freds, els tallarem a rodanxes ben fines i els anirem col·locant a sobre d'un plat, per sobre hi tirarem la vinagreta i afegirem fruita seca picada al gust (pinyons, ametlles, avellanes, etc.). També podem substituir la vinagreta per algun oli especiat amb bolets o vinagreta de bolets.
Podem acompanyar aquest plat amb un barrejat d'enciams o llegums cuits.

(Recepta extreta del receptari de l'àvia de GremiCarn)





Molotes gràcies Celine pel teu esforç i la resta BON PROFIT!!!!!!