dimecres, 20 de novembre del 2013

TARONJA CONFITADA


Una recepta base per molts dels postres típics nadalencs: la taronja confitada.
Es molt fàcil de fer a casa , es conserva molts dies i la podem utilitzar per fer torrons, el tortell de reis, sola banyada la meitat de la rodanxa en xocolata....i altres coses que se us puguin ocòrrer....



Els Ingredients:

2 taronges
250 gr de sucre
200 de aigua


Elaboració: 

Primer de tot rentarem les taronges ben bé amb aigua i algun respallet dels plats o de les ungles, pero que tinguem nomes per aquesta funció. Jo tinc aquest dels plats que venia amb el dosificador de sabó , pero que no feia servir, ja que jo sóc del "salvauñas" de tota la vida.


Seguidament tallarem les taronges a rodanxes de aprox. 1/2 cm de gruix.


Despres les posarem en un caçó, les cobrirem de aigua i les bullirem durant 5 min. Seguidament llençarem l'aigua i les escorrem. Les reservem. Això ho fem per treure l'amargor que té la pell blanca de la taronja. D'aquest pas no tinc foto. 

Després posarem al mateix caçó el sucre amb l'aigua segons quantitat dels ingredients i ho posarem al foc fins que el sucre es desfaci i quedi un almibar.


Dins d'aquest almibar colocarem amb cura les rodanxes de taronja i les deixarem bullir a foc moderat (per que no es trenquin les rodanxes) aproximadament 1 h.


Passat aquest temps, les treurem del almibar  i les colocarem sobre una reixeta (amb un paper de forn a sota per recollir les gotes que aniran caient de escòrrer ) i les deixarem refredar. 
Si les volem per fer el tortell de reis o els torrons de xocolata i taronja que penjaré el proper dia, ja les tenim a punt.
Si les volem per banyarles amb xocolata, caldra deixar-les assecar de un dia per un altre.


L'almibar que ens queda té un sabor a taronja molt bò i si el guardem en un pot de vidre, ens servirà per banyar pastissos, o també per endolcir una sangria o còctel en comptes del sucre, etc....


Si les voleu fer amb antel.lació , les podem guardar en un pot o tuper, cobertes amb el mateix almíbar i a la nevera , i treure-les el dia que les necessitem.

Be, espero que us atreviu i les prepareu , sobretot perque la propera recepta que penjaré es un torró de xocolata amb taronja confitada que al.lucinareu!!!!!!

BON PROFIT!!!!