dijous, 19 de febrer del 2009

AMANIDA DE CANONGES, PERA ,ANOUS I ROQUEFORT

Bé, no tot han de ser postres, ni cosetes dolces, que per altre banda ja ens agraden, ja.....
En fi, una amanideta per a un sopar lleuger però "guai"!

Podeu veure quina harmonia de colors i quin contrast de sabor :el salat del formatge amb el dolç de la pera i la vinagreta de mel.S'ha de provar!


Ingredients:

1 bossa de canonges
1 falca de formatge roquefort de 100 gr.
3 peres conference
un grapat d'anous pelades senseres per plat

vinagreta:
1 cull de mel
2 cull de vinagre de mòdena
6 cull de oli d'oliva
sal

Preparació:

vinagreta:
Desfer la mel amb el vinagre i la sal, afegir l'oli i batre la barreja per aconseguir una emulsió homogènia (amb el repòs es separen els ingredients però per tornar-la a utilitzar nomes cal tornar a batre una mica i es torna a la textura de emulsió)

Tallar el formatge a dauets i pelar i tallar a llenques les peres (sense el cor).
Colocar els ingredients al plat amb una mica de gràcia.
Amanir al gust amb la vinagreta de mel.