dilluns, 23 de febrer del 2009

RISOTTO MILANESA

El risotto és una de les maneres que ens agrada més l'arròs a casa, juntament amb l'arròs negre( que ja penjaré més endavant)- El fem de varies maneres, però no totes agraden a tothom... és la pega de ser tants a casa.

Amb aquesta varietat coincidim tots, pot ser per que és el més simple però no menys saborós.Si tenim uns ingredients de qualitat surt un arròs exel.lent.


Ingredients:

400 gr d'arròs
2 l. aprox. d'un bon brou de carn
1 ceba tallada petita
1 vas petit de vi blanc
unes branques de safrà
1 cull sopera de mantega
2 cull soperes de parmesà ratllat.




Preparació:

En una cassola posarem 2 cull d'oli d'oliva i sofregirem la ceba fins que sigui transparent, no ha d'agafar color.Quan sigui feta hi afegirem l'arròs i hi donarem unes voltes i tot seguit hi afegirem el vi blanc.En el punt en que s'hagi evaporat el vi, hi afegirem brou calent fins que cobreixi l'arròs i també afegirem les branques de safrà.
Ara es tracta de anar remenant sense parar mentre es va consumint el brou i mentre això passa, anar afegint cullerots de brou, mica en mica, mentre es va coent l'arròs.

Com que depèn de la varietat de l'arros que utilitzem el temps és diferent, en truc més fiable per saber si està cuit, es anar-lo tastant (dit pel professor del curset de cuina italiana al que vaig assistir).
Quan tinguem l'arròs en el punt que ens agrada,treiem la cassola fora del foc i hi afegim la mantega.Tornarem a barrejar fins que sigui desfeta i finalment afegirem el parmesà ratllat, donem unes voltes per integrar-lo i ja el podem servir.
Quan sigui al plat posar-hi pel damunt una mica més de parmesà.