dilluns, 9 de març del 2009

ARRÒS NEGRE

L'especialitat del meu marit, que és també molt bon cuiner.



Aquest arròs té fama entre els nostres amics i familiars.Fins i tot ha arribar a fer un arròs negre per 25 persones en una trobada que vàrem fer a una casa rural d'uns amics nostres.

Quan toca arròs negre a casa, és ell qui el cuina,i la meva part és fer l'allioli, a mà, amb el morter...i amb paciència....però val la pena.

Li surt boníssim i fins i tot els nens en mengen.



Ingredients:
(4 persones)

400 gr d'arròs
1.200 ml de fumet de peix (s i no en tenim de fet a casa, el de la marca Aneto ens agrada molt)
1/2 ceba picada
1 all picat
1/2 pot de sofregit (nosaltres utilitem de la marca Ferrer)
4 sipies grans tallades a quadrets
2 bosses de tinta congelades
1 fulla de llorer


Preparació:

En una paellera sofregir la ceba i l'all amb una mica d'oli.Quan sigui transparent però no daurada,
afegir la sipia, deixar que redueixi l' aigua que fa i en el moment que comença a esquitxar és el senyal que està cuita i podem cantinuar la recepta.

Afegir el sofregit i donar unes voltes per que s'integri.
Ara afegim la tinta que haurem diluit amb una mica de fumet i barrejarem bé fins que tot plegat tingui un color homogeni.

En aquest moment afegirem l'arròs, barrejarem i afegirem el fumet que ja tindrem calent en una altra olla.Finalment hi afegirem la fulla de llorer i ho deixarem coure 15 min + cinc de repòs (tapat).

Servirem amb l'allioli apart perquè cada comensal s'ho barreji al plat segons el seu gust.





Preparació amb fussioncook:

El procés és mateix, amb la olla oberta, escepte que només afegim 550 ml de fumet de peix i que tancarem la olla despres de afegir-lo juntament amb la fulla de llorer i programarem "menú arroz".Quan acabi el temps despresuritzarem manualment i ja el podem servir.