dimecres, 25 de març del 2009

GALETES DE XOCOLATA

Un altre dolç, si....és que a casa guanyem els golafres 3 a 2 i per tant cauen més dolços que salats....



De totes maneres aquestes galetes agraden a tothom, golafres i no golafres.
Son unes galetes de molt bona presencia si es volen dur per anar de convidats, són ideals per rebre convidats a casa, pel café per exemple... són exquisites a qualsevol hora.

La textura cruixent per fora i tobeta per dins sorprèn i el seu sabor recorda una mica la del brownie (de fet l'elaboració és similar).

No són difícils de fer i a més les galetes són agraïdes per que requereixen poc temps de forn.



Ingredients:

250 gr de xocolata negra
55 gr de mantega
100 gr de sucre
2 ous
210 gr de farin
1/2 culleradeta de llevat royal
1 pessic de sal
1 culleradeta de vainilla líquida
sucre glass



Preparació Tradicional:

Desfer la xocolata amb la mantega al microones.Posar 1 min i barrejar, i després de mig en mig minut i anar remenant, per que no es cremi la xocolata i per que es desfaci ben bé sense escalfar-se molt.

Apart posar els ous i el sucre al vas de la thermomix, amb la papallona i programar 6 min a vel. 3, muntar fins que doblin el seu volum.
Afegir la vainilla.
Passar pel sedàs la farina i barrejar-la en un bol amb la sal i el llevat.
Treure la papallona del vas i afegir la barreja anterior de la farina, barrejant a 3 i 1/2 fins que quedi una barreja homogènia.

Deixar la massa a la nevera durant 1 hora, per que endureixi.

Passat aquest temps formarem boles amb la massa i les arrebossarem amb sucre glass; les colocarem en una safata de forn i les courem al forn preescalfat a 170º durant 8-10 min.
Quan les traurem del forn veurem que han craquelat (queden amb esquerdes) i semblen molt tobes, però endureixen al refredar....bé, queden cruixents per fora i tobetes per dins....que bones!!! A més la presencia és molt seductora, realment conviden a menjar-ne ( més de les que convenen a la nostra figura).


Tradicional:

La diferencia es simplement muntar els ous amb el sucre i barrejar els ingredients amb qualsevol robot que tinguem, o a mà, com quan muntem clares.La resta del procediment és igual.