dimarts, 27 de setembre del 2011

AMANIDA DE FIGUES AMB PERNIL D'ÀNEC

Una amanida escaient aquests dies , ara que encara estem en temporada de figues.
La ventatge de les amanides és que són molt fàcils de preparar, i la seva gràcia resideix en saber combinar els ingredients i colocar-los de manera que llueixin una mica.



Ingredients:

Mesclum d'enciams
canonges
pernil d'ànec
figues
vinagreta de vinagre de mòdena ( 1/3 de mòdena,2/3 d'oli , sal )
reducció de vinagre de mòdena
(jo en tenia una d'especial amb aroma de figues, però serveix la normal)
Preparació:

Simplement coloquem el mesclum i els canonges com a base del plat i l'amanim amb la vinagreta.
Coloquem el pernil d'ànec i les figues  tallades a quarts.
Guarnim amb un rajolí de reducció de mòdena i........a disfrutar!!!!!!



BON PROFIT !!!!

diumenge, 25 de setembre del 2011

PASTIS DE CARN

Aquest pastis va ser el company de les patates hasselback que us vaig ensenyar l'entrada anterior.
El vaig fer quan van venir a sopar uns amics i la veritat es que va quedar molt bé i va tenir molt èxit.
De totes maneres he de confesar que tot i que el pastis era molt bò, va quedar una  mica eclipsat per les patates , que van llamar molt la atenció de tothom.


La foto no és de les millors que he fet, però la veritat és que les que vaig fer depressa i d'amagatotis ja que em feia una mica de vergonya que em veiessin els amics amb la càmara "en mano".

No us apuntaré quantitats, ja que depen molt del que hi vulguem posar i de la mida del motllo. El meu era força gran.

Ingredients:

Carn picada de porc i vedella barrejada (jo crec que sobre uns 800 gr aprox.)
Bacon a llenques (suficients per a cobrir el motllo)
Pernil salat
Patates (jo 3 de mitjanes)
Ceba  ( jo 1)
Pebrot vermell ( jo poquet per que no en tenia més)
unes llenques de mozarel.la
oli, sal, pebre

Preparació:

Primer de tot  tallarem les patates i la ceba i ho courem en una paella a foc suau com si fos per fer una truita de patates.
Mentre es  couen les patates, salarem i pebrerem la carn.

Batrem els ous amb sal, com si fos per a truita.
Quan les patates siguin cuites les barrejarem amb els ous batuts i reservarem el conjunt.

Folrarem el motllo amb les llenques de bacó, deixant que sobresurtin pels costats, amb la finalitat de tapar el motllo quan hi tinguem tots els ingredients.




Ara començarem a posar dins el motllo folrat amb el bacó les capes dels diferents ingredients:
-sempre començarem amb una capa de carn




-seguit d'una capa de patates amb ou




-seguit de una capa de pernil salat


-una capa de mozarel.la i una de pebrot


-una de carn
-una altra de patates
-una latra de pernil
-i sempre finalitzarem amb una de carn



-finalment ho cobrim amb el bacó.



Ara ho coem al forn a 180 º aprox. 1 h. (si el motllo es mitjanet, però com que el meu era molt gran crec que van ser com 15 min. més)




El traiem del forn i el desmotllem.
Es millor deixar-lo refredar una mica per tallar-lo, ja que es desmunta menys. Així i tot s'ha de tallar amb un ganivet ben esmolat i amb molta cura.



Finalment ho servim amb alguna salsa (la meva era una salsa de tomàquet casolana amb una mica de crema de llet)  i amb la guarnició que més ens agradi, (en el nostre cas van ser les esmentades patates.)



Bon profit!!!!!!


dilluns, 12 de setembre del 2011

PATATES HASSELBACK

Es una guarnició una mica currada ja que el procés és simple però laboriós, i que queda de luxe....gairebé diria que llueixen més les patates que el plat principal!!
No sé molt bé d'on surt la idea, jo les vaig veure el forum de mundorecetas, on es van posar de moda en  un moment determinat, i les van fer moltes foreres. Com que a mi em falta temps material.....doncs les he fet ara!!!!




Ingredients:

patates que siguin aprox. de la mateixa mida
sal
herbes provençals
oli d'oliva

No proposo quantitats per que això depen molt de la quantitat de les persones que siguem, de la quantitat que menja cada persona i de la quantitat de herbes que ens agradi, si volem més aromatitzat o menys....

També cal dir que jo he utilitzat aquestes herbes per què m'agraden molt, però també es pot fer amb altres com: orenga, pebre vermel dolç i picant, barreja d'espècies  del marròc o bé hindús (aquestes que ja venen preparades en potets)....això pot anar gustos o  recursos del moment.
Tot això ens diu que és una guarnició molt versàtil alhora.

Preparació:

Primer pelarem i tallarem les patates de la seguent manera: farem com si les volguem tallar a llenques però sense arribar al final, per que no se'ns separin i quedi la patata sercera, quedarà així:



Seguidament les posarem en una safata per anar al forn i les espolvorarem amb les herbes, la sal i l'oli.



Ara les posarem al fron a 180 aprox. 1 h. Evidentment, com que dependrà del tamany de les patates, les punxarem amb un escuradents i ja veurem si estan cuites per dins o no. Si no és així les anirem posant de 15 en 15 minuts més fins que siguin cuites.
Si veiem que per dins encara no estan però que s'estan daurant massa, taparem la safata amb un paper d'alumini fins que les tinguem cuites.

Quedaran així de boniques!



Ens guarniram quansevol plat de carn. Jo les vaig fer amb un pastis de carn que us posaré properament i que també vaig fer al forn.

BON PROFIT!!!