dimarts, 2 de desembre del 2008

RAP AMB SALSA DE BOLETS




Aquesta és una recepta que té molt d'èxit a casa, sobretot perque no som especialment amants del peix, i fet d'aquesta manera queda tant sorprenentment bò que ens encanta. És la manera de menjar peix més sovint, ja que som conscients de la necessitat d'una dieta equilibrada i dels beneficis de menjar peix. Aquesta recepta és una de les que ens fan més fàcil menjar peix, no resulta cap esforç especial.

Ingredients:
(per 4 persones)

4 raps de racció
400 gr de barreja de bolets
(poden ser congelats, jo utilitzo els de la Sirena)
400 ml de nata líquida (de cuinar)
2 alls pelats i trossejats
sal i oli.

Preparació:

Preescalfem el forn a 180º. Mentre s'escalfa posarem els raps en una safata per anar al forn, els salarem i els hi posarem un raig d'oli pel damunt. Els ficarem al forn aprox 15 min. No han de fer-se molta estona, ja que si no quedaríen molt secs, i ens interesa que quedin melosos.

Mentre es couen els raps, posarem en una paella al foc els alls, i deixarem que es facin uns segons, però no s'han de torrar, quan ens sembli que volen començar a agafar color li tirem de seguida els bolets encara congelats i els deixem fer a foc moderat fins que s'hagin begut l'aigua que deixaran anar.
Si mentretant els raps estan ja cuits, els treurem del forn i els reservarem al calor.
Quan els bolets siguin cuits, afegirem a la paella la nata líquida i la deixarem reduir 5 min, per integrar els sabors i tot seguit passarem la salsa per la batedora (tipus túrmix) fins que quedi els més fina possible.Rectificarem de sal.
Arribat aquest punt la salsa es pot utilizar tal qual o passar pel colador xinès quedant així molt més fina. ( a nosaltres no ens cal, ens agrada trobar la textura del bolet, però això va a gustos).

Per servir és millor fer-ho en raccions individuals, ja que queda més ben presentat.
Posarem el rap al plat, el naparem amb la salsa i ho ornamentarem amb una mica de gràcia (per ex: alguns bolets reservats, o una flor de pell de tumàquet, o alguna herba aròmàtica tipus julivert....).