dilluns, 19 de gener del 2009

ESCALIBADA

Poc calòric, lleuger i tradicional de la cuina catalana.
Igual la podem servir d' entrant, acompanyat d'una llauneta de tunyina, o bé un ou dur per exemple...com el podem servir d'acompanyament per un plat de carn.
Senzill i "resultón".


Ingredients:

pebrots vermells que siguin el més ferms possible
alberginies
cebes

La quantitat de cada un és al gust, ja que s'en pot fer força quantitat de cada i congelar per raccions.Després només cal descongelar i servir.


Preparació:

Rentarem les albergínies i els pebrots, tot sencer i les cebes les pelarem.Embolicarem totes les verdures amb paper d'alumini, una per una, i les disposarem a la plata del forn.

Les courem a forn baix, uns 170 o 180 graus, durant aproximadament 1 h. Durant aquesta hora els anirem girant de cantó cada 15 min, per què es coguin per igual per tots cantons.Abans de treurel's del forn, comprobarem que totes les verdures estan tobes.

Per pelar millor els pebrots i les alberginies, les introduiren amb al mateix paper de alumini, dins una caçola i la taparem, durant una bona estona.Coneguirem així que suin i es pelin sense complicacions.

Un cop fet això, treurem les verdures de la olla, les desmbolicarem i les pelarem amb cura de no cremar-nos.Les anirem disposant en un escorredor, per que vagin eliminant l'aigua sobrera.
Fet això, tallarem les verdures a tires i les posarem al plat.

Per amanir es pot fer amb oli i sal només, o se li pot afegir un all molt picadet que hi donarà molt bon gust.

Per apreciar ben be els sabors, és millor deixar macerar una estona abans de menjar.


Aquí la tenim d'acompanyament amb un entrecot a la brasa, amb salsa de bolets.....

1 comentari:

Susi ha dit...

Ostres cosineta!!
A mi m'encanta l'escalibada però no sabia aquests truquets tan bons perquè et surti perfecte.
Les fotos son sensacionals!!
Un petó! i gràcies per la recepta!
Susi