dilluns, 26 de gener del 2009

LLOM CURAT

Es la primera vegada que el provava, havía fet abans magret curat seguint una formula similar, i aquest cop vaig decidir provar el llom.Ha sortit boníssim, el dia del dinar d'aniversaris no en va quedar gens....a tothom li va agradar molt....i a mi també.Repetiré.




Ingredients:

un tall de llom sencer de uns 400 gr aprox.(jo vaig utilitzar 2 filets de porc)
230 gr de sucre
170 gr de sal


Barreja de especies: orenga, timó. romaní, pebre molt....
o bé  : pebre vermell dolç (barrejat amb una punteta de picant)


Preparació:






Barreja el sucre i la sal, i posar una capa al fons d'un motllo de plumcake, acabar de cobrit amb la resta de barreja.Deixar 2 dies a la nevera.El suc que desprèn la carn anirà fent un xarop.



Passat el temps, el treurem del motllo , el rentarem sota l'aixeta i l'eixugarem amb paper de cuina.

Ara és el moment de arrebossar-lo, o bé amb la barreja de espècies, o bé amb el pebre vermell, l'embolicarem amb paper de cuina i el deixarem 4 o 5 dies a la nevera.



Si ens agrada tendret, ja estarà al punt de menjar, si ens agrada més sec el podem penjar un parell de dies més en un lloc fresc i airejat....al gust del consumidor!!!
Aqui presentat a taula per un aperitiu:


La recepta és de mundorecetas. El va posar garbancita.