dimecres, 21 de gener del 2009

PASTA FULLADA DE MÚSIC I LLACETS DE MEL

Avui és l'aniversari del meu marit, en Jordi . És doncs un dia especial a casa i per això aquesta recepta li volia dedicar a ell: Jordi saps que t'estimo i et mereixes el millor d'aquest món....de moment i com que sé que t' encanta la pasta fullada i en especial el músic, intentaré endolçar-te una mica el dia...... de la combinació de les dues coses.... n'ha sortit això!





PASTA FULLADA DE MÚSIC


Ingredients:

una làmina de pasta de full rectangular
cabell d'àngel
fruits secs variats (avellanes,ametlles, panses...)
brillantor per tartes.( Si no en teniu, pot ser un almíbar amb un full de gelatina disolt)

Preparació:

Posar la làmina de full a la placa de forn, punxar amb una forquilla deixant les vores sense punxar per que pugin al coure. Sobre la zona punxada, repartirem el cabell d'angel, i sobre aquest els fruits secs, de manera homogènia.
Coure al forn a 180 º fins que la pasta sigui cuita, es veu per que les vores queden més altes i doradetes.
Al sortir del forn deixar refredar i pintar amb la brillantor.

Acompanyat de un bon moscatell és delicios.....





LLACETS DE MEL



Ingredients:


Dues làmines de pasta de full rectangulars
mel
llet condensada
sucre glaç


Preparació:


Posar una làmina de pasta de full al marbre espolsinat amb farina. Pintar-la amb una fina capa de llet condensada, sobre aquesta una fina capa de mel. Tapar amb l'altre làmina de pasta de full.
Tallar a rectangles amb un ganivet molt esmolat i amb molta cura que no se separin les capes.
Aquests rectangles els agafarem i li donarem mitja volta d'un extrem, de manera que simuli un llaç.
Els posarem sobre la plata del forn folrada amb paper sulfurat i els courem fins que siguin daurats.


Al moment de treurel's del forn els pintarem amb una berreja de mel i agua ( mitat de cada)
i quan siguin una mica secs els espolsinarem amb sucre glaç.




Malgrat ho sembli no surten empalagosos, ja que la pasta full no porta sucre.

1 comentari:

Oli al setrill ha dit...

Fa molt bona pinta !!! A mi també m'encanta la pasta de full. De fet aquest cap de setmana he preparat la meva pròpia pasta de full. Una feinada... Però ha quedat molt bé.
També vaig preparar llacets, però de mermelada:
http://olialsetrill.blogspot.com/2011/10/llacets-de-mermelada-de-mores.html