diumenge, 19 d’octubre del 2008

ANIVERSARIS-1

Després de alguns dies de rumiar per quines receptes podria començar, finalment he pensat que les coses més especials que he fet en el darrer any son els pastissos d'aniversari del meus fills i nebots, no tant per la recepta en sí , sino pel que els ha significat a ells el seu "pastís especial".

Aqui teniu doncs el primer dels pastissos.
En el mes de maig el meu fill gran, en Marc, ha ha complert ja els seus 10 anys....Déu meu, com passa el temps....


Aquest va ser un pastis sorpresa, ja que el vaig fer a la tarda , just abans que arribes del col.legi.
Ell no s'ho esperava,estava convençut que celebraríem el seu aniversari el diumenge amb tota la familia.



Com podeu endevinar, en Marc es molt aficionat al fútbol i en especial al Barça, suposo que és una qüestió familiar, doncs té 2 avis d'allò més "cules".

El pastís és un pa de pessic, el de iogurt, tallat pel mig, empapat amb almíbar i farcit amb melmelada de maduixa,cobert amb nata muntada i tenyida de vert i les línies són de xocolata blanca fosa.

Pa de pessic:

1 oigurt natural
1 mesura de iogurt de oli
2 mesures del iogurt de sucre
3 mesures de iogurt de farina
4 ous
1 sobre de llevat químic
la ratlladura d'1 llimona (només la part groga)

Farcit:
melmelada de maduixa

Almíbar:
1 vas d'aigua
sucre al gust
(tot bullit fins la textura de xarop)

Cobertura:
400 ml de nata per muntar (min. 35% mat grassa)
colorant vert
50 gr de xocolata blanca

Ornaments:
fideus de xocolata

Primer farem el pa de pessic.Per començar cal separar les clares dels rovells dels ous i muntar les primeres a punt de neu.
En un bol batre els rovells amb el iogurt i el sucre.Afegir el llevat i batre.Afegir l'oli i continuar batent, afegir les mesures de farina, de 1 en 1 i batent amb paciència cada vegada.Afegir la ratlladura de llimona i finalment barrejar la crema obtinguda amb les clares, a poc a poc i amb cura.
Untar un motllo rectangular amb mantega i farina i abocar-hi la mescla.
Coure al forn pre-escalfat a 200º fins que hagi pujat, i després baixar la Tª a 180º fins que sigui cuit , aprox. uns 30 min.
Sabrem que està cuit quan, punxant-lo amb un escuradents, aquest surti net i eixut.

Quan sigui fred, el desmotllarem i el tallarem per la meitat.Empapar les dues meitats amb un almíbar lleuger que farem amb 1 vas d'aigua i sucre al gust. Untarem la capa de sota amb melmelada (en aquest cas de maduixa) i col.locarem amb cura l'altre capa al damunt, intentant que no s'ens trenqui.

Apart muntarem 400 ml de nata i la tenyirem amb tantes gotes de colorant vert com calgui fins aconseguir el to de vert desitjat.Deixeu-lo força vert, doncs al escampar la nata perd intensitat.Jo quan el torni a fer li afegiré més colorant, doncs m'hagués agradat el verd de la gespa més fort.
Quan tingueu al pa de pessics ben cobert desfarem la xocolata al microones amb molta cura (de 10 en 10 segons, ja que queda terrosa amb molta facilitat) i la ficarem ràpidament en un cucurut-xo petit que haurem fet amb un paper de foli.Dibuixarem les línies del camp ràpid, doncs la xocolata s'endureix fàcilment.

Posarem per les vores del pastís uns fideus de xocolata i finalment col.locarem els jugadors , la pilota i les porteries (jo no en tenia).

Ja tenim a punt el nostre camp de fútbol i us asseguro que val la pena veure la cara de sorpresa i il.lusió dels nostres fills.