dilluns, 6 de desembre del 2010

PERLES DE FORMATGE DE CABRA AMB CRUIXENT DE PERNIL

Aquest aperitiu va ser una prova, per tant no vaig fer fotos del pas a pas, però va sortir tant bò que l'he de posar igualment al blog per que el pogueu provar, ja que és un aperitiu facil , vistós i extremadament bò.
A més a més, la Nuria em va posar un comentaria a l'anterior missatge,per que en posés la recepta, ja que vol provar-les de fer aquestes festes.
Nuria: t'asseguro que no et panadiràs de fer-les i quedaràs com una reina.

Quan les torni a fer ja faré les fotos que manquen per aquest pas a pas, de tota manera no crec que tingueu cap dificultat en fer-les, donada la simplicitat de la seva elaboració.

Per aquestes festes és ideal, ja que es prepara ràpid i es presenta en forma de trufes, de manera que vesteix la taula de gala.


Presentat amb una blonda i amb els paperets de trufes, gairebé semblaria un postre, oi????

Ingredients:

200 gr de formatge de cabra tendre (de textura similar al philadelphia)
200 gr de formatge philadelphia
1 paquet de 150 gr de pernil serrà 


Preparació:

Primer farem el cruixent de pernil. No cal que sigui un pernil ibèric, ja que com que va cuit, ja es potencia el sabor i queda molt bò encara que sigui un pernil corrent. Jo crec fins i tot que seria excessiu utilitzar un pernil bò, ja que al coure'l perdria calitat.

Tenim dos maneres de fer-ho:

1- Posem les llenques de pernil estirades sobre la plata del forn i el coem a 200 º fins que sigui cruixent...no sé el que tarda ja que jo no ho  he fet així, però es questió de mirar el forn i valorar com es va quedant arrugat i sec. (Suposo que sobre uns 15 min.)

2- Al microones, posem 1 llenca entremig de 2 papers de cuina i programem un minut. Vigilar que pot ser cal treure'l abans depenent de la potència del microones.
Hem de fer-ho llenca per llenca , però es tarda poquet. Quan el pernil s'ha refredat, el piquem amb la thermomix, amb la picadora 1,2,3 , o amb el que tinguem. Deixarem el pernil picat però no en pols, sinó  granulat , tal com es veu a la foto.






Ara és el moment de preparar les perles.
En un bol barrejarem els dos formatges, formant una pasta.
Anirem fent boletes que arrebossarem amb el cruixent de pernil i les anirem posant dins els peperets de les trufes.Les deixarem a la nevera fins última hora perque agafin una mica més de consistència.







Us prometo que són boníssimes, les heu de provar...us agradaran a tots i quedareu com uns grans xefs davant la família!!!

BON PROFIT!!!!


1 comentari:

Núria ha dit...

Moltes gràcies per la recepta. Segur que cau un dia d'aquestes festes.