dimarts, 21 de maig del 2013

CREMA PASTISSERA BÀSICA


La crema pastissera més fàcil del mon!!!! Amb la thermomix, esclar!
Sense la thermomix surt igual de bona, però costa una mica més.
Us poso la recepta per que aquest cap de setmana he fet unes tartaletes de fruita, i com que serà la propera recepta que penjaré, ja sabreu com fer la crema.


 Ingredients:


500 gr de llet sencera
100 gr de sucre
50 gr de maizena
3 ous
1 culleradeta de aroma de vainilla 
o
1 cullerada de sucre avainillat 


Preparació:

Posem tots els ingredients a dins del vas de la thermomix i programem 7 min, 90º, vel 4.


Quan falten aprox. 1.30 min canvia una mica el soroll, vol dir que ja ha espessit.
Quan acaba el temps i obrim la thermomix veiem que ens ha quedat així.


Ràpidament ho aboquem a una màniga pastissera, que haurem posat dins d'un pot alt i estret per facilitar que no s'ens xafi quan hi caigui dins la crema.


Lliguem les puntes amb aquestes pinces que ens ajudaran a mantenir la forma i que no s'ens escapi mentre s'arrefreda la crema.



I ja la tenim a punt per utilitzar!!!!

Sense thermomix:

Separem les rovells de les clares dels 3 ous. Reservem les clares per altres preparacions. Batrem els rovells amb un parell de cullerades de sucre fins que siguin una crema blanquinosa que ha doblat el volum. Hi barrejarem amb cura la maizena . Mentrestant posarem la llet al foc, amb la vainilla, i quan sigui calenta  hi afegim la resta del sucre i remenem fins que es desfaci.
Agafarem un raig d'aquesta llet calenta i la posarem al bol de la crema de ous i ho remenarem fins que quedi una crema fluida. Aquesta crema la ajuntarem amb la resta de la llet i ho tornarem a posar al foc remenant continuament fins que espesseixi.
La resta del proces igual: la posarem dins de la maniga pastissera i la deixarem refredar.




Amb aquesta crema podem farcir infinitat de coses, com les tartaletes que us penjare properament, o també per farcir la coca de Sant Joan, ara que ho tenim tant aprop.


BON PROFIT!!!