dilluns, 27 de febrer del 2012

CULLERETES DE VIEIRA AMB PERNIL IBÈRIC


Seguim amb les receptes del dinar de Canillo.
El segon aperitiu que us volia ensenyar es el següent : les culleretes de vieira amb pernil ibèric.
La diferencia es que la recepta sugereix que les culleretes siguin de pasta brick.La meva cuyada , per una qüestió pràctica ho va fer amb les culleretes de ceràmica,que encara que no es mengen, són molt boniques.




Passo a escriure la recepta tal qual me l'ha passada ella, i si algu vol probar-ho amb les culleretes de brick ja em dirà que tal...

Aquesta cullereta sorprèn perquè es menja sencera i per la seva combinació de sabors.

Ingredients per a unes 20 persones:

- 2 pomes reineta (1/2 kg aprox)
- 1 cullerada d'aigua
- pebre
- 80 gr de virutes de pernil ibèric
- 1/4 de kg de carn de vieira
- 25 gr de mantega
- 20 culleretes de pasta brick
- 1 cullerada de reducció de vinagre de Mòdena



Preparació:

Pelar les pomes, tallar a làmines fines i posar-les a un cassó al foc amb una cullerada d'aigua i una mica de pebre. Tapar i deixar coure a foc lent durant aproximadament 10 minuts (que no quedi aigualit). Passar pel passapurés, rectificar de sal i reservar.

Col·locar les virutes de pernil sobre un silpad a una safata pel forn i assecar uns minuts al forn preescalfat a 170ºC.

Assecar les vieires amb paper absorvent i saltar 1 minut per banda a una paella amb la mantega calenta.

Col·locar a cada cullereta de pasta brick una mica de compota reineta, sobre la mateixa un tros de vieira, una gota de reducció de vinagre de Mòdena i acabar amb el cruixent de pernil.


Ho podem posar un minutet al forn perquè la cullereta quedi més cruixent.


Bé, no em direu que és complicat, oi???
i com sempre: 

                                                BON PROFIT!!!!!!
https://blogger.googleusercontent.com/tracker/5042066476696769683-8297847107716602247?l=elkiwiblau.blogspot.com

 

dilluns, 13 de febrer del 2012

TORRADES DE PERA AMB FOIEGRAS




Tal com us vaig prometre ja fa uns dies, començarem amb les receptes del dinar que vam fer a canillo.
Primer de tot he de dir que si he tardat una mica ha estat per problemes familiars prou importants, no pas per que la meva cunyada no em passes les recptes....ja que ella va treballar molt i ràpid per passar-me les receptes.
Moltes gràcies Celine.

Començarem per les receptes segons l'ordre llògic d'un dinar, així doncs començarem pels aperitiu i avui concretament per les torrades de pera amb foiegras.....una delicia, de veritat.




Ingredients:
  • 1 pera grossa
  • foie gras
  • llesquetes de pa torrat
  • mantega
  • 1/2 c .de cafè de canyella en pols
  • Barreja de pebres
Preparació:

Pelar la pera, tallar-la en llesques finetes i passar-la per la paella amb una miqueta de mantega fosa.Quan sigui cuita espolvorejar amb una mica de canyella.
Posar  sobre de cada llesqueta de pa, uns trossets  de pera i  un trosset  de foie gras.
Posar una mica de pebre molt, que apart de aportar sabor ornamentarà una mica les torradetes 





Així de bonic queda el plat , i de bò ni us us explico.......ja ho tastareu.....
                                                         BON PROFIT!!!!!!!!









dijous, 17 de novembre del 2011

MOLINETS DE FULL AMB CABELL D'ÀNGEL


Són realment fàcils, és un postre d'emergència (com va ser el meu cas ) o unes pastes per quan ens venen convidats a prendre cafè, etc...amb pocs ingredients i poca elaboració, però vistosos.


Jo les vaig fer fa dos diumenges , quan va venir la meva cunyada petita ( .....petita però que em treu un pam d'alçada!!!!) i que aviat s'en va a viure fora d'Andorra.....s'en va a Brasil!!!!!
Vull que sàpiga que l'estimem molt i que cada vegada que faci aquests molinets m'enrecordaré d'ella; i també espero que desde el Brasil segueixi consultant la meva pàgina web.

Ingredients:





1 làmina de pasta de full quadrada
cabell d'angel
ametlla picada
ou batut per pintar


Elaboració:

Estirem la pasta de full i la tallem a quadradets de aprox 8 cm de costat. a mi m'en van sortir 9.
Tallem a tots els quadrats una línia que no arribi al centre, desde els 4 extrems.
Posem una cullerada de cabell d'angel just al centre de cada quadadet i comencem a portar les puntes fins al mig (sobre el cabell d'angel ) de manera alterna, per aconseguir l'efecte molinet.



Pintem els molinets amb ou batut i posem al centre uns trosets d'ametlla picada



(això ens guarneix els molinets alhora que dissimula la unió dels estrems just al mig dels molinets.)

Ara els posarem al forn, preescalfat a 180º i esperarem fins que es dorin i quedin així de bonics.




I ja ens els podem menjar!!!



Espero que us agradin.....BON PROFIT!!!!!!

dimarts, 8 de novembre del 2011

DINAR A CANILLO

El meu fill havia de fer com a deures del "cole" una entrevista a alguna persona que fos important per ell, i qui millor que el seu tiet , personatge força conegut a Andorra, ja que ha sortit a la tele sovint i ha escrit articles a algun diari del pais.
Vam trucar-lo  i no només vam obtenir "cita" per la entrevista,



sinó també una invitació per dinar a casa seva: feia mesos que no quedàvem i ja en teniem ganes!!!



La Celine, la meva cunyada,



és també una gran cuinera i evidentment, com que sap que m`agraden els dinars "guais", s'esmera una passada per sorprendre'm.....cosa que a mi m'encanta!.

El dinar va consistir en uns aperitius realment exquisits:

Unes torrades de pera amb foie-gras ( ummmmmm!)



Unes culleretes de compota de poma amb vieires i cruixent de pernil (uauuuuu!)



Un carpaccio de peu de porc amb salsa de mòdena i fruits secs (ufffffff!)



L'entrant: una crema de remolatxa amb els seus "tropezones "



Plat fort: Llom al forn amb salsa de mostassa i arròs de xampinyons al curry



I com a guinda final i esclatant ja de plaer.....una deconstrucció de tarta tatin amb gelat de vainilla al caramel!!!!!



Tot això regat amb un bon vi de rioja i un cava brut, coses que no poden faltar!!!

I per finalitzar el dinar i començar la sobretaula (que va durar fins les 6 de la tarda) un café Nespresso amb unes xocolatines after-eigth i unes  palmeretes que vaig portar jo, doncs no sé anar a cap dinar amb les mans buides.



Així de feliços estàvem tots després d'aquest excel·lent dinar, que es va veure complementat per la agradable companyia i la bona estona que vàrem passar plegats.


De la meva cunyada també vaig obtenir la promesa de que em passarà les receptes per que si us ha agradat també ho pogueu probar a casa.Us les penjaré així que les tingui!

GRÀCIES CELINE!!!


dilluns, 10 d’octubre del 2011

CROISANTS DE SOBRASADA I FORMATGE FRESC

Segueixo amb el tema dels aperitius, ja sabeu que m'agraden molt.
Aquests croisants varem quedar realment bons, malgrat que l'aspecte no és el que m'esperava.....
M'explico: la meva idea era la de uns croisanets petits , i per això vaig comprar una bossa de minicroisanets congelats de la Sirena. Els vaig treure la nit abans del congelador per deixar-los fermentar ja que eren realment petits ....i l'endemà s'havien transformat en croisants gegants!!!
No em puc creure que fermentessin tant!!



De manera que el que vaig fer és tallar-los per la meitat i farcir-los.
Ens van agradar molt igualment, ja que la combinació del formatge fresc amb la sobrasada és molt bona, i per la propera vegada l'unica cosa que cambiaré serà la mida dels croisants per que penso que han de quedar mes bonics, però la resta ho faré igual.

Ingredients:

1 bossa de croisanets petits (si són congelats deixeu-los descongelar només unes 2 hores)
1 tarrina de sobrassada (la meva era ibèrica)
1 tarrina de formatge fresc tipus "burgos"( jo dos per que eren de les petites)



Preparació:

Primer deixarem descongelar i fermentar els croisants ( insisteixo en que poca estona, per que siguin realment minis). Els courem al forn segons les recomanacions de l'envàs.



Ara els tallarem per la meitat i posaren un tall de formatge fresc i a sobre una cullerada de sobrassada.



Posarem la tapa del croisant i els posarem uns minuts al forn per que es fongui una mica la sobrasada...



Els coloquen en una plata bonica i ja els podem servir.


I....a menjar!
BON PROFIT!!!

dimecres, 5 d’octubre del 2011

FULLATS DE TOMÀQUET I ANXOVA

Quan faig un dinar per a convidats, m'encanta servir uns aperitius que facin patxoca. Penso que no hi ha millor manera de iniciar un àpat que amb unes cosetes variades per picar, que fins i tot de vegades si són força quantitat poden substituir el primer plat : uns bons aperitius, un plat principal i un postre ben lluit; això es per mi la idea d'un bon dinar per familiars o amics!


Es per això que quan veig algun aperitiu nou que pemso que pot ser bò i fàcil.....doncs el provo d'inmediat.
Aquest el vaig veure al forum de mundorecetas, però vaig fer la recepta de memòria, sense apuntar-la i per tant no em vaig apuntar tampoc l'autora.

Es molt fàcil i resulta excelent. La combinació dels ingredients és molt acertada, i la elaboració es senzilla.

Ingredients:


1 làmina quadrada de pasta de full
tomàquets
1 llauna d'anxoves

Preparació:

Primerament tallem la pasta de full en quadradets . Si ho fem amb cherrys, de la mida que hi càpiguen 4 meitats i sobri 1 cm pel voltant. Si ho fem amb tomàquets grans, de la mida de la rodanxa més gran i que sobri també 1 cm pel voltant.



Aqui veieu els tomàquets ja posats per calcular la mida i tallar la pasta de full.



Aqui ja tallant amb el rodet de tallar les pizzes, que per mi és el que millor va per tallar les masses.



Ara punxarem amb una forquilla la part central dels quadradets, on aniràn els tomàquets, amb la finalitat de que no ens pugi el centre però si les vores.

Colocarem els tomàquets i ho posarem al forn a 180º durant aprox. 10 min. Quan veiguem que comencen a dorar-se les vores, ho treiem del forn, posem les anxoves escorregudes dels seu oli i ho tornem al forn fins que quedin les vores doradetes, (tardaran pocs minuts, suficients per escalfar l'anxova, que si la posesim al principi quedaria molt seca)




Els deixeu refredar i els coloqueu en una plata per servir.
La recepta no ho deia, però jo vaig pintar les vores amb l'oli de les anxoves,just abans de servir, perquè brillessin més i fossin encara més apetitosos.

Aqui una altre versió amb tomàquets grans tallats a rodanxes, queda igualment bonic....



BON PROFIT!!!!!!

dimarts, 27 de setembre del 2011

AMANIDA DE FIGUES AMB PERNIL D'ÀNEC

Una amanida escaient aquests dies , ara que encara estem en temporada de figues.
La ventatge de les amanides és que són molt fàcils de preparar, i la seva gràcia resideix en saber combinar els ingredients i colocar-los de manera que llueixin una mica.



Ingredients:

Mesclum d'enciams
canonges
pernil d'ànec
figues
vinagreta de vinagre de mòdena ( 1/3 de mòdena,2/3 d'oli , sal )
reducció de vinagre de mòdena
(jo en tenia una d'especial amb aroma de figues, però serveix la normal)
Preparació:

Simplement coloquem el mesclum i els canonges com a base del plat i l'amanim amb la vinagreta.
Coloquem el pernil d'ànec i les figues  tallades a quarts.
Guarnim amb un rajolí de reducció de mòdena i........a disfrutar!!!!!!



BON PROFIT !!!!