divendres, 14 de novembre del 2008

PIZZA

Avui és divendres.Desde fa anys a casa els divendres es menja pizza per sopar.Motius? doncs perque és l'ultim dia laborable de la semana,perque estem tots molt cansats, perque trobem la cuina neta i val la pena no embrutar-la gaire i així es recull després en un moment, i perque....ens encanta!!!!Estem tota la semana esperant el sopar del divendres, petits i grans.

En alguna època les compravem fetes, només per escalfar 10 min. al forn.Després vaig descobrir unes bases que vénen cuites, que es diuen "piades" (són italianes) i nosaltres les farcim al gust, ja que en Jordi, el meu marit, hi té una gràcia especial. Els nens diuen que les fa tan bones que han batejat casa nostra com a "pizzeria Giorgio".
Desde que tinc la thermomix molts dies fem nosaltres les bases també (Això va en funció dels meus horaris de la feina, ja que no sempre ens dóna temps de fer el procés del llevat).

Us dóno la recepta de la massa de la pizza en la thermomix.De totes maneres, qui tingui la thermomix ja la sabrà, doncs és la recepta del llibre bàsic.Es la següent:

Els ingredients per a (600 gr):

200 gr de aigua
50 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat fresc o bé
1 sobre de llevat sec
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal

La preparació:

Posar al vas de la thermomix l'oli i l'aigua, programa 1 min. vel. 4.
Afegeix el llevat i barrejar 5 seg. vel.4. A continuació incorporar la farina i la sal, programar 1 min. avas tancat, vel. espiga.

Retira la massa del vas amb les mans untades d'oli i estirar-la sobre la plata del forn untada amb oli o bé folrada amb paper de forn.Deixar-la ben fina. Posar els ingredients escollits (salsa de tomàquet, mozzarel.la, xampinyons.....)i introduir-la al forn, preescalfat a 225º.Coure 20 min. aproximadament.

Suggerencia: Es pot deixar reposar la massa fins que dobli el seu volum i després estirar-la a la plata del forn.

Les que fem mé habitualment a casa són:


Pizza carbonara


crema de llat a la base, taquets de bacó, formatge parmesà ratllat.Forn 180 º aprox 8-10 min.




Pizza de carn



salsa de tomàquet a la base ,cran picada que haurem sofregit abans en una paella juntament amb pebrot vert picat i ceba tendra o chalotes també picades.Rectificar de sal i afegir orenga abans d'escampar per la base. Una mica de formatge ratllat pel damunt i al forn 180º aprox. 10 min.





Pizza de pernil dolç




salsa de tomàquet a la base, pernil dolç ,orenga i formatge ratllat.(aquí no hi ha formatge per què a la meva filla no li agrada i és la única pizza que menja)Forn 180º aprox- 8 min.





Pizza de "ous al plat"



salsa de tomàquet a la base, xoriç a llenques orenga i ou.Una mica de formatge ratllat pel damunt i forn 180º aprox. 8 min. Cal vigilar l'ou que no quedi massa cru ni massa cuit.Jo trec la sabata uns cms del forn i sacsejo suaument la pizza, així veig si es mou o no la clara de l'ou,si es mou està crua, sinó esta cuita.