divendres, 13 de febrer de 2009

PALMERES

Realment avui faig trampa, ja que aquesta recepta no l'he cuinada jo, sinó el Marc, el meu fill.
El dijous va caure tal nevada que van suspendre les classes, i vaig tenir els nens a casa amb mi.

Un dia sencer dóna per molt i al meu fill que també és una mica cuinetes li feia il.lusió cuinar alguna sorpresa pel seu pare quan arribés de treballar. Així que rentat de mans , devantal i..... a la feina.

Al Jordi li encanten les palmeres de pasta de full i casualment tenia un rotllo de pasta a la nevera ,esperant a convertir-se en quel com tant bò com aquestes palmeres.

Un cop fetes, li havíen quedat tant boniques (i bones, eh!)que no vaig tenir més remei que fer les fotos i publicar la recepta al blog.

Vosaltres mateixos jutgeu.


Quan he tingut la recepta escrita, he vist que m'explico com un llibre tancat, de manera que el Marc i jo hem decidit fer-vos un pas a pas , perque creiem que amb unes cuantes imatges s'entendrà millor el procés.Veureu que és més difícil d'explicar que de fer....

Ingredients:

1 làmina de pasta de full rectangular.
sucre

Preparació:

Desenrrotllar la làmina de full i reservar-la sobre el mateix paper que porta, ja que l'aprofitarem per coure després les palmeres al forn.Quan tinguem la pasta desenrotllada, posarem sucre pel damunt (com a tres cull soperes ben escampades) i li passarem el rodet pel damunt, amb molta suavitat, ja que la finalitat no és afinar la massa, sinó aconseguir que el sucre s'enganxi millor a la pasta.Marcarem el mig de la pasta amb una petita senyal.


Amb l'ajut del paper acompanyarem la pasta de un costat fins al mig i del altre també fins al mig.
Posarem de nou sucre pel damunt com a 2 cull sop. i li passarem de nou el rodet amb suavitat.
Tornarem a dur els extrems fins en centre i ajuntem els dos cantons, aconseguint així com una mena de cilindre.Arrebossar de sucre i tallar en rodanxes de 1 cm de gruix.
Anar col.locant les palmeres sobre el paper de forn , separades com a 4 cm entre elles, per que s'inflen al coure.

Coure-les a forn preescalfat a 200º durant 10 min. i llavors els donem la volta i courem 2 min. més. Retirar de la plata amb cura, ja que en aquest moment encara estan tobetes, però queden cruixents quan s'arrefreden.Potser quedarien bé per acompanyar un cafè???Donem fe de que estan de vici, de començar i no parar.....Quin perill!!!!!


Cap comentari: