diumenge, 1 de febrer del 2009

PASTIS DE FORMATGE I TARONJA

Al més de gener i febrer hi han molts aniversaris a casa, i se m'acumula la feina en questió culinària....ja que no s'ha de prerdre la ocasió per reunir-se davant la taula a fer un bon dinar i una bona xerrada.

Després del meu aniversari, el del meu marit i el de l'àvia, avui és el de la meva cunyada Laura.
Per questions de Km, no vaig poder-li fer cap dinar...però si vam poder anar a saludar-la , felicitar-la i fer-li uns molt grans i molt sincers petons....

Laura, que saps que TOTS t'estimem MOLT...

Per això et dedico aquesta tarta, que no has pogut tastar avui però que tastaràs en breu, ja m'en cuidaré jo....




Ingredients:


Per la tarta

500 gr de pormatge cremós (tipus philadelphia o similar)
200 gr de nata líquida
250 gr de llet condensada
el suc de 2 taronges
1 sobre de gelatina de taronja
2 rovells d'ou

Base

1 paquet de galetes maria
60 gr de mantega

Ornamentació

1 sobre de gelatina de taronja
cireres en almíbar
fiedeuets de xocolata
qualsevol cosa que la nostra imaginació ens sugereixi....


PreparacióThermomix:


Triturar les galetes en la thermomix 20 seg, vel 6.Afegir la mantega fosa i programar 10 seg a vel fins que quedi una barreja homogènia.

Folrar el motllo desmontable amb paper de forn, i cobrir el fons amb la mescla anterior, apretant bé amb una cullera per que quedi compacte. Deixar al congelador perque endureixi mente fem la resta de la tarta.

Posar tots els ingredients de la tarta dins del vas de la thermonix i barrejar uns segons a vel. 5.

Programar 10 min, a vel 3 i 1/2, a Tª 100º.

Quan acabi el temps treure el motllo ndel congeladoe i abocar-hi amb cura la mescla del vas.Deixar refredar i posar a la nevera per esperar que cualli.

Preparar l'altre sobre de gelatina segons les instruccions del paquet, i abocar al damunt de la tarta ja freda i cuallada.Millor fer-ho a cullerades per evitar que es deformi la superfície, i ja decorada amb les cireres o el que vulguem posar d'ornamentació.

Posar de nou a la nevera per que cualli la gelatina.

Servir ben freda.

Aquesta tarta és millor fer-la el dia anterior i així ens assegurem que queda perefectament cuallada i no se'ns desmunta al tallar-la.


Preparació tradicional:

Triturarem les galetes amb una picadora i les posarem en un bol. Afegirem la mantega fosa i barrejarem amb una cullera.Cobrirem el fons del motllo.

Per fer la mescla de la tarta, posarem els ingredients dins d'un caçó, els barrejarem amb cura amb un batedor i ho posarem a foc baix durant 10 min ,remenant continuament. Abocar al motllo i quan sigui fred posar a la nevera.

La resta del procés es igual.


Fa molta patxoca...oi que sí?