diumenge, 29 de març del 2009

MELMELADA DE MADUIXES

Ara que és temps de maduixes i que són tan bones, (al menys les que jo he comprat fins ara) volia posar la recepta de la melmelada, perque en el moment en que trobem una bona oferta puguem fer la conserva.Val la pena per tenir-ne tot l'any, i si esperem el moment en que van bé de preu, apart de boníssima es més econòmica que les de compra (les més bones són cares).





Jo ho faig així, i els nens en poden menjar tot l'any.Les fotos que us poso són de la melmelada de l'any passat(encara m'en queden 3 pots).






Ingredients:

1 kg de maduixes
650 gr de sucre gelificant



Si no en tenim posem sucre normal i el suc d'una llimona.


Preparació Tradicional:

Triturar les maduixes amb el minipimer fins la textura que ens agradi (hi ha qui li agrada ben fina i també qui li agrada que s'hi trobin alguns trossets).

Posem les maduixes triturades en una cassola juntament amb el sucre (i el suc de llimona si s'escau).Barrejar bé.

Posar a foc fort remenant continuament perquè es desfaci el sucre i quan comenci a bullir, abaixar a foc i coure 10 min, remenant de tant en tant i treient la escuma que es formarà pel damunt.

Passat aquest temps si la textura ens agrada (tenint en compte que espesseix una mica al refredar) ja la podem treure del foc. Si la trobem clareta es pot deixar uns 5 min més.

Per saber si la textura ens agrada, posem una cullerada en un plat i el posem al congelador uns minuts.Quan el treiem sabrem la textura que tindrà quan sigui freda.




Preparació Thermomix:

Posar les maduixes al vas de la Thermomix i triturar fins la textura que ens agradi.Afegir el sucre i programar 12 min Tº 100 , vel cullera, gir esquerre, sense el cubilet ( per evaporar més aigua i aconseguir una textura més densa) i amb el cistellet posar a l'inrevés per tapar el forat del bocal i evitar esquitxades.

Passat el temps fem la prova de la textura (amb el plat i el congelador).Si la trobem clareta programem 5 min més.

Esterilització dels pots:

Primer esterilitzarem els pots buits abans de omplirlos, per evitar que se'ns faci malbé dins dels pots.

Per fer-ho els bullirem en una olla coberts d'aigua durant 10 min, els treurem amb unes pinces i els posem boca avall sobre un drap de cuina net i recent planxat.

Quan siguin freds ja es poden omplir.

Una manera més ràpida seria rentar-los amb el rentaplats a una temperatura alta.Quan surten del rentaplats els posem sobre el drap de cuina net i planxat.

Per esterilitzar els pots plens també conec dues tèniques.

Una d'elles consisteix en omplir els pots amb la melmelada recent treta del foc, tapar els pots ben fort i posar-los sobre el marbre boca avall.Quan són freds han d'haver fet el buit i ja es poden guardar ,ara si, boca amunt.

L'altre tècnica és la que jo utilitzo.Consisteix en omplir els pots, tencar-los ben fort i posar-los en una olla alta, coberts d'aigua i fer-los bullir durant 20 min.

Quan es treuen (freds) ja poden guardar.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Avui dia 27 de Abril hem fet la nostra primera confitura de maduixes.I l'hem tastat tot i que està encara calenta,està deliciosssaaa!!!
(perque s'ha de treure l'escuma?)
GRÀCIES Mª Angels

PAULA & GEMMA