dimarts, 3 de març del 2009

PA DE PESSIC DE XOCOLATA

Aquest pa de pessic el fem a casa sovint. M'agrada que els meus fills esmorzin i berenin menjar casolà, és per això que sovint els faig pa de pessic, madalenes, pastis de formatge, de poma, galetes....estic més tranquil.la perque els ingredients son més sans que els de la bolleria industrial i jo sé el que hi poso.



Com ja sabeu, als meus fills els agrada ajudarme a la cuina i avui ha estat la Cristina qui ha fet el pa de pessic de xocolata, amb l'ajut de les nostres maquinetes de cuina.


La barreja d'ingredients està feta amb la Thermomix, i la cocció amb la Fussioncook.De totes maneres, us posaré també la elaboració tradicional.
Normalment amb la recepta original i amb un motllo de 20 cm em surt massa gran,com podeu veure a la foto, i com que ens agrada variar, per que no ens duri molt a casa, fem la meitat dels ingredients.




Ingredients (recepta original):

4 ous
180 gr de farina
50 gr de maizena
40 gr de cacao pols
190 gr de farina
1 sobre de llevat
200 ml de nata
120 ml d'oli de girasol

Preparació Tradicional:

Batre els ous amb el sucre, fins que doblin el volum, afegir l'oli, la nata i barrejar.Afegir la farina, la maizena i el cacau i el llevat previament tamizats.Barregem amb cura, amb una espàtula de silicona.
Untar el motllo que vulguem utilizar amb mantega i l'espolsinem amb farina. Hi aboquem la mescla anterior i ho coem al forn preescalfat a 160º durant 40 o 50 min. Sabrem que està cuit quan el punxem amb un escuradents i no surti moll de barreja de cacau.
Treure el motllo del forn i deixar refredar una mica, desmotllar quan sigui tebi i deixar que s'acabi de refredar sobre una reixeta.



Preparació Thermomix:


Posem els ous amb el sucre al vas, amb la papallona i els muntem durant 5 min, Tª 37 i vel 3 i 1/2.Quan acabi el temps li programem 5 min més sense Tª i mateixa velocitat.

Afegim ara l'oli de girasol i la nata i ho barregem 10 seg. vel 3 1/2. Treiem la papallona i afegim ara la farina, el cacau ,la maizena i el llevat previament tamizats i ho barregem a vel 4 durant 10 seg.
Si calgués s'acaba de barrejar amb l'espàtula de silicona.

Si ho volem coure al forn, igual que amb la explicació anterior.

Si ho volem coure amb la Fussioncook, posarem un paper de forn al fons de la cubeta i untarem les vores amb mantega; hi abocarem la preparació anterior i posarem la cubeta dins la olla.

Tancarem la olla i programarem menú forn, 40 min (més 10 de repòs si fos necessari) amb la vàlvula de sortida de presió oberta.

Desmotllar quan sigui tebi i deixar refredar damunt d'una reixeta.


Mireu que esponjós que queda