diumenge, 29 de novembre del 2009

BOMBONS DE FOIE

Un aperitiu sumament original, que vaig veure en un forum de cuina molt interessant :mundorecetas.


Així que el vaig veure que el feien aquelles excel.lents cuineres, em van entrar unes ganes terribles de provar-ho, així que amb l'excusa de tenir convidats, mans a la feina s'ha dit!!!

Per la elaboració de aprox. 12 bombons fet amb una cubitera de silicona, de les que fa els glaçons grans, necessitarem:





250 gr de xocolata negra
300 de mousse de foiegras
sal maldon
reducció de mòdena

Primerament desferem la xocolata al bany maria o bé al microones. Si trieu el microones, cal fer-ho amb molt de compte, ja que es crema amb molta facilitat; millor anem parant el micro cada 15 segons i ho anem remenant.

Agafarem la glaçonera, pintarem amb una primera capa de xocolata els forats que ens interessin i la posarem al congelador un parell de minuts (només per endurir la xocolata).


Com podeu veure a la foto, vaig intentar fer-ho amb el pincell , però ,sincerament, vaig acabar amb el dit, que va molt millor, docs al ser més petit em permetia pintar-ho més acuradament i amb el mateix gruix a les parets.
Passat aquest temps, treurem la glaçonera del congelador i farem una segona capa.


Repetirem la mateixa acció del congelador.

Quan ja tinguem les dues capes endurides, hi començarem a posar la mousse de foie amb un petita espàtula, procurant que no hi quedin foradets.Ho compactarem, però ho deixarem a 2 milimetres del cap de munt, per que ara hi posarem una capa de xocolata per fer la base.



Ho tornarem a posar uns minuts al congelador.

En realitat no en calem masses de minuts, només caldria endurir la xocolata, però si els hi deixem unes hores, es desmotllaràn molt millor.



Alhora de desmoltllar també cal que ho fem amb cura, ja que la xocolata es trenca amb molta facilitat.


Un cop els tinguem desmotllats, els posarem en una plata bonica, hi posarem al cap de munt una goteta de reducció i unes escames de sal maldon.


Veureu que encara que sembli molt estranya la combinació, és excel.lent.


Bon profit!!!

3 comentaris:

mart@ ha dit...

Nenes, això és "Bocatti di Cardinali", súper fàcils de fer i boníiiisssiiimmmmmsss. El meu home i jo som testimonis directes. Aquests bombonets són petits angelets.
Gràcies Wapa.
Ptnts.
Mart@

Elena ha dit...

hi,hola estoy deseando poder probar los,me gustaria hacerlos para nochebuena.me ha encantado todo lo que has montado y te aseguro que no dejare ni una receta por probar,espero que todos esteis bien ,besos y hasta pronto. ELENA

Elena ha dit...

Hola ,bueno como te dije los hice para nochebuena y se quedaron todos k no sabían k eran y cuando los probaron les encantó,todos se preguntaron como "caray"los había hecho y k quedaran tan perfectos,y cuando lo expliké y vieron lo fácil k eran de hacer ...repitieron.
un aperitivo perfecto ,buenísimo, facilísimo...
besos