dimecres, 31 d’octubre del 2012

CARAMELS DE FULL SALATS


Com us vaig prometre a la anterior entrada, avui us poso l'aperitiu de caramels salats de full. En vaig fer de 2 tipus : amb francfurts minis i amb tunyina. 
Tots dos van ser molt bons i van agaradar molt , sobretot als nens...



Ingredients pels caramels de francfurt:

Una làmina de pasta de full rectangular
un potet de francfurts minis
1 ou per pintar



Primer de tot estirarem la làmina de full i la tallarem a cuadradets amb un ganivet, ja veieu més o menys la mida, ja que hem de tenir en compte que hem de girar els costats per simular un caramel.


Envoltem els francfurts, girem els costats i els coloquem en una plata de forn. Els pintem amb ou batut.


Ingredients pels caramels de tunyina :

una làmina de pasta de full rectangular
2 ous durs
2 llaunes de tunyina
salsa de tomàquet
ou per pintar ( amb un ou pintem tots els caramenls)



En un plat fondo posarem els ous durs picats, la tunyina i una mica de salsa de tomàquet per lligar-ho tot.


Estirarem la pasta de full, la tallarem en cuadradets , i posarem una culleradeta de farcit. Embolcallarem i cargolarem els costats per simular els caramels com en el cas anterior.
Els posarem també a la plata dels forn i els pintarem amb ou batut.

Ara els courem al forn (en l meu es poden posar les 2 plates alhora) Els courem aprox. 15 min a 180º, o fins que els veiem doradets, ja que això depen una mica de cada forn.


I queden així de bonics!!!!!
( he dit ja que també són molt bons???)

Quina patxoca que fan a taula!

BON PROFIT!!!

dimecres, 24 d’octubre del 2012

APERITIU DE TRUITA AMB PERNIL I FORMATGE


Ja sabeu tots que m'agraden molt els aperitius en general. M'agrada fer coses originals i bones, que s'allunyin de les típiques patates i olives.....
En aquesta ocasió vaig fer dos aperitius senzills però vistosos.
De fet, gairebe em fa vergonya posar el primer ja que es extremadament fàcil i potser pensareu que no valia la pena fer tant d'enrenou. El que he pensat és que us el ensenyaré per que de vegades no es la complicació de la recepta sino el fet de pensar en fer aquestes conbinacions tan resultones....i és veritat que cada vegada més busquem coses que no ens compliquin la vida.
Aquesta recepta no ens la complica gens!!!!!




Veieu per on va la cosa , oi????

Aqui teniu una vista general de la taula per que veieu que realment fa molta patxoca ....


 Passem a veure els ingredients:

6 ous
sal
6 llenques de pernil dolç
6 llenques de formatge
(jo vaig comprar un paquet per fer biquinis i em va anar pro bé)



La cosa no te massa ciència... batrem els ous com per fer una truita, i els posarem a la plata del forn amb paper vegetal.


Ho posarem al forn a 180 º i ho deixarem fins que es vegi cuallat i dorat. Realment no vaig mirar el temps...



Quan s'arrefredi suficienment per no cremarnos, pero que encara sigui calent, posarem el pernil sobre la "truita" i a sobre el formatge, i ho enrrotllarem rapidament tipus braç de gitano. Ho fem amb calent per fondre una mica el formatge.....Uhmmmmm!


Un cop enrrotllat anirem clavant escuradents , a la mida que vulgem de gruix dels rotllets, això ens facilitarà que es mantingui la forma quan els tallen i també ens dóna facilitat per agafarlos després alhora de menjar.



Ja els podem disposar a la safata on els vulguem servir. Si s'arrefreden, abans de servir se li pot dónar un cop de microones, poc, només per escalfar lleugerament, que si ens passem es resseca la truita i s'escampa el formatge....


Mireu quina bona pinta té el conjunt. A las propera entrada us posaré l'altre aperitiu que no són més que uns caramels salats de full....Tot plegat resulta molt bè, original i fa força patxoca...si o no????



BON PROFIT!!!!

dijous, 18 d’octubre del 2012

PEUS DE PORC AMB CIGRONS

La cuina d'autor i els plats de disseny estan molt de moda i realment jo en sóc una mica fan.....però que bò que és un guisat de l'avia de tant en tant!!!!!
Aquest és un dels plats que feia l'avia, de vegades amb cigrons , de vegades sense, però sempre boníssims; i no pas per la complicació de la recepta, sinó per la paciència , la lentitud amb que  feia els sofregits i l'amor que hi posava....



Com que no vull que aquests plats es perdin, vull tenir-lo present en l'apartat que vaig crear que es diu la cuina de l'àvia, la meva àvia.

Ingredients:

4 peus de porc , tallats primer per la meitat de llarg i despres 2 trossos de cada meitat.
1 pot de cigrons cuits (la iaia els coia ella prèviament, jo no ho he fet )
1 ceba gran , ben picadeta
2 alls , tambe  picats
4 tumàquets mitjanets, ratllats
1 pastilla de brou 
sal 
sucre
oli d'oliva
julivert picat per guarnir.




Preparació:

Primer de tot hem de sucarrimar amb un soplet els possibles pels que tinguin el trossos de peus. La iaia ho feia al foc de gas dels fogons, però jo tinc inducció.....
Un cop fet això, els bullirem amb força aigua amb sal, un parell de fulles de llorer i un grapat de grans de pebre negre sencers, durant 2 h. aprox o bé amb la olla a pressió uns 30 min. o bé fins que siguin tous.
Els reservem.

Ara farem el sofregit amb l'all, la ceba i el tomàquet, molt lentament, a foc suau....una bona estona...


Quan  s'hagi reduit l'aigua que fa el tomàquet i el sofregit estigui ben brillant hi afegirem aigua i la pastilla de brou i ho escalfarem fins que bulli.


Quan arrenqui el bull ja hi podem posar el peu de porc...


Els cigrons...

I ho deixarem fer xup-xup a foc lent uns 30 min, per que s'integrin  els sabors i la salsa agafi una mica de còs.

Si ho fem de un dia per l'altre, com tots els guisats, resulta encara més bò!



Es un plat que dóna una mica de feina, però compensa. Val la pena que un dia festiu, que potser es quan tenim més temps, dediquen aquesta estona a la cuina i veureu que us llepareu els dits.

BON PROFIT!!!



divendres, 28 de setembre del 2012

ARROS CARBONARA AL MICROONES

Per fi s'han acabat les vacances escolars!!! 
La veritat és que fins i tot als meus fills se'ls fa llarg i tenen ganes de tornar al col.legi.
La rutina del curs ens va molt bé, hi ha més sensació de control general.....




Avui he decidit posar aquesta recepta en honor al meu fill Marc, que aquest mes d'agost ha estat portant "las riendas" de la casa els dies que jo he treballat i el seu pare també. Ell ha fet el seu paper de germà gran, vetllant per que tots fessin les feines que havien de fer , i algun dia ha hagut de fer el dinar si jo no l'havia deixat fet....

La seva recepta estrella doncs d'aquest estiu ha estat l'arròs carbonara al microones, que apart de bò és senzillíssim!!!!

La recepta la vaig veure a mundorecetas, i és d'una forera que es diu Sena, que sincerament, penja unes receptes francament fàcils i bones, sobretot molt pràctiques per les cases amb nens (ella crec que té 2 nenes....)


Ingredients:

Ja veieu que són molts oi?

Arròs ,100 gr per persona
Aigua ,el doble del volum que ocupi l'arròs
Crema de llet , per 300 gr d'arròs 1 tetrabrick és correcte
Bacon o dauets de pernil dolç , 1 paquet del que ja va tallat
sal , 1 culleradeta de café 
Al servir opcionalment formatge ratllat (no surt a la foto)


Preparació:


Primer de tot triarem un motllo suficientment gran i que pugui anar al microones. Jo vaig triar aquest de fer la tarta tatin, i ens va prou bé, però pot ser d'un altre estil, una mica més fondo potser.
Al motllo hi posarem el paquet de bacon o pernil dolç i ho posarem al microones 1 minut a màxima potencia, tapat, per que espatega força.



Treurem el motllo del microones i hi afegim l'arròs....



la sal, l'aigua i la crema de llet.....


Ho remenem tot plegat fins que quedi el caldet de color homogeni.


Ho posem al microones, també tapat per un temps de 20 min a màxima potència. Quan ha passat el temps surt amb aquest aspecte. 



Ara el remenem i veurem que està una mica caldoset, pero l'hem de deixar 5 min reposant.

Passat els 5 min. l'aspecte serà aquest i ja està a punt per menjar!!!!


Aquesta seria una manera de presentació, si volem fer-lo un dia més especial i ens volem lluir una mica més. 


Aquesta seria una manera més senzila i ràpida de servir...


Però en tot cas, sempre bò i fàcil, que més es pot demanar????

BON PROFIT!!!

dilluns, 11 de juny del 2012

ARROS AMB POP

Quin arròs més bò!!!!
De fet, els arrossos a  casa tenen èxit, ens agraden a tots, i el pop també, fins i tot als nens.
És per això que quan la Leonor va serntir que en parlava amb la Aurora em va dir : si t'agrada l'arròs i t'agrada el pop t'en diré una recepta que et lleparàs els dits!
La meva resposta va ser: canta, canta que m'ho apunto.
Si en tenia de raó la Leonor!!!!!





La pega és que no em va donar quantitats, i ho vaig fer a ull segons el que em va explicar.Us diré el que vaig posar per una paella que vaig fer per a 8 persones.

Ingredients:

1 pop de 2 Kg aprox. (jo el vaig coure amb la fussion cook)
800 gr d'arròs
2'5 l de fumet de peix
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
2 pastanagues (no surten a la foto)
1 ceba (mitjana)
3 tomàquets de branca
3 alls pelats.
2 fulles de llorer
oli, sal i pebre.




Preparació:

Primer de tot prepararem les verdures  netes, pelades i picades petites(excepte els tomàquets). Jo ho vaig fer amb la Thermomix, crec que van ser com uns 10 segons a vel 5.



Posem oli en una paella per sofregir les verdures, i quan sigui calent les hi afegim. Mentre sofregeixen pelarem i triturarem els tomàquets i els hi afegirem quan les verdures ja siguin tobes. 



 Posarem sal i pebre, les 2 fulles de llorer i ho deixarem coure fins que el tomàquet sigui fet.




Mentretant escalfarem fins al punt d'ebullició el fumet de peix.
Afegirem el pop cuit i tallat a trossos a la paella amb el sofregit. Donarem unes voltes per integrar el sabor.


Ara afegim a la paella l'arròs i després de barrejar-lo bé amb el sofregit i el pop...

hi abocarem el fumet calent. Esperarem que comenci  a bullir i ho posarem al forn 180 º durant 15 min.
Seguidament el treiem del forn i el deixem reposar 5 min. i ja el podem servir.
No tinc foto de quan surt del forn, però us puc assegurar que la pinta és espectacular!


Aqui podeu veure quan ja havia començat a servir....


I aquí una ració ben presentada.
També us puc dir que aquesta és una ració petita que vaig presentar així per fer una foto bonica, però els plats dels comensals eren més plens, i no va sobrar gens d'arròs!!!!!

Quan això passa no se mai si es que havia tallat just o bé que era tan bò que hem menjat massa.....en tot cas, crec que ningú no es va quedar amb gana, i que si n'hagués fet fet més hagués estat perillos per la nostra línia!!!!!


Bé, proveu-lo, ja veureu com no us enganyo.
Només dir-vos que com tots els arrossos, cadascú pot modificar la quantitat de verdures , de pop, i fins i tot de fumestió de gustos no hi ha res escrit.
BON PROFIT!!!

dimecres, 16 de maig del 2012

TRENA DE FULL AMB POMA

Quin aspecte, oi?


És un postre molt senzill, com la majoria de coses que penjo.....m'encanta cuinar, però soc fan de les receptes que amb molt poca feina quedes com una gran cuinera!!!!

Veieu que els ingredients són pocs (això ja promet...)
La elaboració és curta i la cocció la fan el microones i el forn ...per tant , fàcil no????


Ingredients:

2 o 3 pomes (la quantitat de farcit és al gust)
sucre
canyella pols
1 làmina de pasta de full (de les rectangulars)
ou batut( per pintar)
ornamentació al gust ( crocant, sucre glas...)



Elaboració:
Primer de tot pelarem i tallarem les pomes a quadradets petits i les posarem en un bol que pugui anar al microones.Les courem tapades amb un film durant 2 minuts. Destapem remenem i courem un minut més , tornarem a repetir la operació fins que estiguin tovetes.

Ara escorrerem el suc que han fet i hi afegirem el sucre i la canyella al gust, millor que quedi dolcet, tipus melmelada, ja que com que la pasta de full no te sucre, podria quedar "soso". Deixem refredar (d'aquest procés no tinc foto).

Ara desenrotllarem la pasta de full i tallarem les vores tal com es veu a la foto : dividim la massa mentalment en 3 parts i amb un ganivet farem talls inclinats desde les vores i salvant la porció central (és més complicat de explicar que de fer).


Quan el farcit sigui tebi, no cal fred del tot, el repartim a la part central que no tenia els talls.


Ara comencem a taparlo utilitzan simultàniament una tira de cada banda, tal com es veu a la foto, aconseguint així la forma com de trena o espiga, que donarà un aspecte més elegant.

 

Un com hem sellat una mica els extrems per que no surti el farcit, ho pintarem amb ou i adornarem amb ametlles picades o laminades, o com en el meu cas amb aquest crocant que vaig trobar al supermercat.
Una altre opció és no posar-hi res i espolvorejar-lo amb sucre glas en sortir del forn.


El courem al forn uns 25-30 min. fins que quedi doradet, a 180 º.


L'aspecte que té és aquest.....
Jo no ho vaig fer, però es pot servir amb una bola de gelat.
No em digueu que no té especte de pastisseria!!!
O de postre de restaurant "carillo"!!!



Aquesta és una molt bona opció quan ets convidat i vols portar un postre o pel cafè, ja que es fàcil de transportar i conservar perquè no li cal nevera.

Bé, si ho proveu ja m'ho direu....
BON PROFIT!!!!

dimarts, 17 d’abril del 2012

PEBROTS DEL PIQUILLO SALTEJATS AMB GAMBES


Es un entrant molt senzillet, pero és molt bò.
La foto final no va ser molt afortunada, però altres vegades l'he emplatat diferent i de veritat que també queda vistós presentat amb una mica de gràcia.
Aquest plat el vaig veure en un llibre de l'Arguiñano i de seguida em va copsar, ja que m'encanten els pebrots del piquillo estiguin com estiguin cuinats.


Ingredients:

Pebrots del piquillo
gambes pelades 
all picat 
oli d'oliva



Preparació:

Primer de tot sofregirem una mica l'all, però que no quedi ros sino transparent. Hi afegirem les gambes i les farem cambiar de color. No s'han de fer molt, ja que sino quedarien seques.
Les reservarem calentes.

En la mateixa paella sofregim una mica més de all, igual que abans , només que sigui transparent. Hi afegim els pebrots a foc una mica fort, perque agafin el gust de l'all i perdin una mica l'aigua de la conserva.


Ara ja podem muntar el plat, si teniu una mica més de gràcia que jo , us pot quedar un entrant molt lluit i  "glamurós".
Queda força bé el toc verd de una herbeta aromàtica, en el meu cas julivert.



Bon profit!!!!!!!!!!!