divendres, 19 de desembre del 2008

CANAPÉS DE FOIE-GRAS AMB POMA CARAMELITZADA Y MELMELADA DE FIGUES

Es el clàssic aperitiu "selecte" de totes les celebracions. Normalment es bò per si sòl, ja que un trosset de pa de motllo torradet i untat amb foie ja es prou bò, si a més a mes el foie-gras l'hem fet nosaltres la cosa millora encara més, i si al damunt hi coloquem uns dauets de poma caramelitzada o bé una punteta de melmelada de figa casolana, es converteix en excel.lent.

Doncs bé, aquesta és la meva sugerència de presentació, jo he utilitzat unes torradetes rodones que ja són especials per canapés.


Poma caramelitzada

Ingedients:

1 poma

1 nou de mantega

1 cull. sopera de sucre.

Preparació:

Pelar i tallar la poma dauets ben petitets. Desfer la mantega en una paella i pposar-hi la poma que courem a foc molt baixet i remenant sovint.Quan ja sigui cuita hi afegirem el sucre i ho deixarem coure uns minuts fins que el sucre quedi caramelitzat ( no massa, ja que si no, al arrefredar quedaria la poma dura).

Melmelada de figa

1 comentari:

Unknown ha dit...

Aquest amb el teu permís, te' l copiaré!!, sempre he volgut saber com es caramlitzava i veig que no és tan xungo!!, .....una pregunta, sabríes la recepta d' un solomillo al foie, plis???, ho he intentat alguna vegada però sense èxit i, felicitats pel blog, m' agrada perquè és senzill i t' anima a cuinar!!.
Moltes gràcies, Inés.("lo Xurumbel")