dilluns, 8 de desembre del 2008

MAGRET D'ÀNEC AMB PARMETIER GRATINAT DE PATATA I BOLETS

Quin títol més llarg, oi????

Sembla complexe, ja que el títol sona a carta de restaurant, però la elaboració és molt senzilla, ho veureu tot seguit.
És un plat que, ornamentat adeqüadament, fa les taules festives i estimula els bons paladars.



Ingredients:
(Per a 4 persones)

2 magrets d'ànec grans.
formatge ratllat
300 gr de bolets congelats
1 all


Puré de patates:


1/2 kg de patates
1 ceba
1 nou de mantega.
sal


Elaboració:

En una paella saltejarem l'all picadet, i abans que prengui color hi afegirem els bolets. Posarem sal i els deixarem coure fins que es beguin l'aigua que deixen anar. Els reservarem.


En una olla bullirem amb aigua i sal les patates pelades i tallades a trossets. Quan siguin cuites, les escorrerem i passarem pel passapurés. Afegirem la mantega i rectificarem de sal. Reservarem.

Agaferem uns aros de presentació i posarem sobre el plat, posarem dins l'aro una capa de puré que ompli 1/3 part, ara hi posarem bolets fins 2/3 parts i finalment omplirem de puré (deixant 1/2 cm per arribar al final de l'aro). Posarem una capa de formatge ratllat i retirarem l'aro amb molta cura.
En aquet moment gratinarem uns minuts fins daurar el formatge.












Mentretant, courem el magret a la planxa primer per la part del greix uns 5 min, després el girarem i 3 min més. (així quedarà poc fet, si es vol més cuit fer-lo més estona).


Servir al costat del plat del parmentier.

La presentació pot ser com la de la foto, o bé ,també quedaria molt vistòs tallar a làmines el magret i disposar-lo en forma de vano al costat del parmentier.


També és opcinal servir el magret sol, ja que la carn es prou gustosa, o bé amb alguna salsa ( de fruits vermells o de taronja, per ex.).