dimarts, 23 de desembre del 2008

HOJALDRINAS

Es un dolç típic de Nadal. La paraula dolç, en aquest cas és relativa, ja que encara que es veuen molt arrebossades amb sucre glaç, no són gens dolces ni empalagoses, ja que la massa no en porta de sucre.
La recepta l'he tret de recetariocanecositas.com, que es una de les meves pàgines de referencia.



Ingredients:

600 gr de farina.
400 gr mantega a Tª ambient.
50 gr de vi blanc
la ratlladura de 3 taronges (jo de 2, em va semblar suficient).
Sucre glaç per arrebossar.

Preparació:

Barrejar tots els ingredients,( amb la Thermomix o sense). Formar una bola i deixar reposar a la nevera 1 hora.
Treure la massa de la nevera i estirar-la amb el corró, deixant-la amb un gruix de 1 cm. Tallar rectangles o formar figures amb el tallapastes. Posar-les en una plata de forn i deixar reposar a la nevera una estona (mentre s'escalfa el forn, per exemple). Coure-les a 170º aprox. 30 min. comprovant al treure-les del forn que estan seques.
Deixar refredar i arrebossar-les amb sucre glaç.
Mireu quin efecte fan juntament amb unes roques del desert.
Aquesta plata la vaig portar a casa d'uns amics , per picar una mica de dolç, després d'un excel.lent sopar!!!