dimecres, 29 d’abril del 2009

LASANYA BOLONYESA

LA LASANYA, plat estrella dels diumenges de casa, els nens se la mengen millor que moltes d'altres coses, i com que durant la samana mengen al cole, el cap de setmana la mama els dóna un petit plaer: una lasanya casolana, sucoseta, amb unes quantes capes de salsa bolonyesa.....


Necesitem:



Salsa bolonyesa clareta (la quantitat que surt de la recepta de la salsa)
Beixamel ( 1 litre aprox. mes aviat clareta)
Salsa de tomàquet
plaques de lasanya precuinada (jo he utilitzat 24 plaques per 2 safates de 3 raccions per adult)
formatge ratllat per gratinar (emmental barrejat amb parmesà proporció 3/1)




Elaboració:

Primer de tot posem salsa de tumàquet al fons de la plata.



Al damunt la primera capa de plaques.


A continuació una capa de salsa bolonyesa.

Sobre la salsa bolonyesa posem una mica de beixamel.



Una altre capa de plaques, salsa bolonyesa, beixamel,etc.....per acabar amb una capa de plaques, beixamel i formatge ratllat.


Coure al forn durant 25 min per que han de coure les plaques amb el suc de la bolonyesa.

Gratinar si cal. Normalment amb els 25 min, ja es va dorant suficientment la superfície, però això va a gustos.





Servir calent i en porcions.