dijous, 29 d’octubre del 2009

CREMA DE PESOLS AMB CRUIXENT DE PERNIL

Una cremeta calentona ,que ja comença a fer fred.....

Intento que un cop a la setmana , la verdura del sopar sigui en forma de crema, per variar una mica. Aquesta setmana tenia uns pesols boníssims congelats que em va donar la meva mare, de l'hort...quina cosa més dolça...si gairebé s'en podria fer un postre!
En fi, no us faig més dentetes i us en explico la recepta, que amb pesols del super també queda força bé.

Ingredients:

1 ceba
1 patata gran (també de l'hort)
400 gr de pesols
50 ml d'oli
brou de pollastre (quantitat al gust, segons consistència desitjada; jo crec que sobre uns 750 ml)
100 ml de crema de llet
sal y pebre
2 llenques de pernil

Preparació en thermomix:

Primer de tot trossejarem la ceba juntament amb l'oli durant 3 segons a vel 5 , i seguidament programarem 7 min tª varoma i vel 2.

Quan sigui feta la ceba hi afegirem la patata, els pesols i els brou i programarem 20 min tª varoma i vel cullera.

Mentretant es cou la verdura, posarem 1 dels talls de pernil entre 2 fulles de paper de cuina i ho posarem al microones 1 min a 800 o 900 W de potència. Repetir la operació amb l'altre tall. Deixar refredar i haurà quedat cruixent (sinó, posar uns segons més però pocs i anar vigilant que no es cremi)

Quan sigui fred i cruixent el podrem deixar sencer o esmicolar ben petit per guarnir aquest i molts d'altres plats o cremes.

Quan s'acabi la cocció de la verdura, triturarem a vel 7-8-9 durant un minut per que quedi ben fina, hi afegirem la crema de llet i rectificarem de sal i pebre segons el nostre gust.

Si la vulguessim encara més fina es pot passar pel colador xinès abans de tirar-hi la crema de llet.

Posar en bols , plats fondos o gotets i decorar amb el cruixent de pernil que hi dóna un toc diferent.



Preparació tradicional:

Posarem en una cassola l'oli i sofregirem la ceba trossejada , a foc suau,fins que sigui transparent. Ara hi afegirem les patates (pelades i trossejades), els pesols i el brou i ho deixarem coure uns 20 min, a partir de que comenci a bullir.

Passarem pel turmix ( amb cura de no esquitxar-nos) i ho colarem pel xinès per eliminar les pells.

Hi afegirem la crema de llet i rectificarem de sal y pebre al gust.

Guarnir amb el cruixent de pernil.


Bon profit!!!