dimarts, 20 d’octubre del 2009

MUFFINS DE GROSELLES

Com que els grans estem de dieta, ara cuino poquet i bàsicament cosetes pels nens, per això publico poc i el que publico son més aviat dolços.
Avui li toca el torn a uns muffins de groselles (dels nostre jardí) que varem fer juntament amb la Cristina, per esmorzar el cap de setmana.


Són molt esponjosos i poc empalagosos, ja que l'àcid de les groselles apaga molt el dolç.


Primer de tot us mostro els ingredients a la llibreta de receptes de la Cristina, i com que no se si es veurà prou bé, els escriuré a continuació.


Ingredients:

1 tassa de groselles
6 cull soperes d'oli
1/2 tassa de sucre
1/2 tassa de llet (a la recepta no hi és, però hi cal)
1 ou batut
1 tassa i mitja de farina
1 pessic de sal
1 cull sopera de concentrat de vainilla
1/2 sobre de llevat



Preparació:

Es barreja l'ou batut amb l'oli, la sal, el sucre,la llet i la vainilla.


A continuació afegim la farina barrejada amb el llevat i amb la col.laboració de les meves ajudants de 1ª classe: la Cristina i la thermomix.


Quan tinguem la farina ben integrada i afegirem les groselles amb molta cura per que no es trenquin.


Si hem fet la barreja amb la thermomix, les groselles les barrejarem amb la espatula,per que no es triturin.

A continuació posarem cullerades de la massa dins dels paperets de madalenes(nomens omplint 3/4 parts) i aquets dins de motllos de flam (veure magdalenes de nata), o bé en el meu cas i més pràctic, dins de motllos especials de silicona.







Courem els muffins a forn 180º aprox. 25 min.





Queden molt alts....




I molt esponjosos.....



Bon profit!!!