Això es un descobriment!!!!
A mi m'agrada molt el pa casolà, i m'agrada encara més fer-lo, pero fins ara calia mirar el moment de posar-s'hi, ja que habitualment és un procés llarg, degut al procés de llevat de la massa.
Això ja s'ha acabat!!! Ara sempre tinc al congelador pa casolà, per que es fan en un moment!
En aquest cas els he fet integrals, per una questió de fibres i de dieta ( a casa estem eternament a dieta.....) pero es poden fer perfectament amb farina normal, amb llavors , amb olives.....amb el que vulgueu.
La caracteristica que el fa tant especial és que és molt ràpid, per dos motius: perque no li cal cap procés de llevat i per que el posarem al forn FRED!!! si,si heu vist be FRED!
En realitat el truc està en que si posem la massa dins del forn fred, aquesta realitzarà un llevat ràpid mentre va pujant la temperatura del forn, i llavors, en el moment en el que el forn tingui la Tª adequada, comença la cocció del pa.
Bé, millor no m'enrrotllo més i us explico com es fa, per que ho pogueu provar vosaltres mateixos i iaxí veureu el que us vull dir....
Ingredients:
280 gr d'aigua (si es farina integral, 250gr si es farina normal)
15 gr d'olid'oliva (no es veu a la foto)
20 gr de llevat fresc
500 gr de farina integral
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
bosses de coure al forn
(les tipiques de coure el pollastre)
Elaboració:
Primer de tot posarem l'aigua al vas de la thermomix i escalfarem 1 min/37º/vel 1.
Afegirem el llevat i barrejarem 15 s/vel 3
Seguidament afegirem la farina, el sucre, la sal i l'oli i barrejarem 15 s/vel 6.
To seguit programaren 2 min/ vas tancat/ vel espiga per amasar la barreja.
Mestrestant untarem la bossa per dins amb un raig d'oli.
Quan acabi el temps de l'amassat, ens ha de quedar quelcom així: una massa toba, pringosa pero que no s'enganxa a les mans.
Si no esta pringosa, que la notem massa dura podem posar 20 gr d'aigua i programar 1 min més a vel espiga.
Si la notem massa pringosa que s'ens enganxa molt a les mans podem posar 1 cull de farina i programar 1 min més a vel espiga.
Això pot passar per que no totes les marques de farina absorbeixen l'aigua per igual.
La treurem del vas i la repartirem en panets de la mida que a nosaltres ens agradi.Jo en vaig fer 8, i és la mida perfecte pels nostres esmorzars.
Ara els introduirem amb cura dins les bosses de coure, separats, ja que durant la cocció creixeran.
Posarem les bosses ben colocades a la safata del forn FRED, i els courem a 220º, durant 40 min aprox.
I quedaran així.
Ja no tenim excusa per no menjar pa casolà per esmorzar!!!!!!
(o per berenar, o per sopar, o per......)
Cal tenir en compte que si els fem amb farina blanca, quedaran encara més esponjosos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada