divendres, 8 de gener del 2010

CISTELLES "GOURMET"

Aquest Nadal ens ha vingut molt de gust de fer uns obsequis a certes persones, per motius varis...i que millor que regalar productes casolans, que apart de que estan fets amb tot l'amor del mon, també són més sans ( ja que no porten res més que productes naturals) i segurament més bons que la majoria de comprats.



Els productes que he utilitzat són:

- Melmelada de figues que vaig fer d'una figuera que té la meva avia al seu pati, i que fa unes figues molt dolces.

- Melmelada de maduixes que vaig comprar en el seu millor moment.

- Melmelada de préssecs que em va donar un amic, amb un toc de canyella per fer-la una mica diferent de la típica melmelada de préssec.

- Melmelada de mores que varem anar a buscar amb els nens, quan n'era l'època, i que vàrem pagar amb sang.....la sang que va sortir de les esgarrinxades que ens varen fer els esbarzers per collir-les!!!!

- Foie gras d'ànec , d'uns fetges que anem a buscar a un mercat d'aus de Foix, cada any, al mateix mercat, a la mateixa parada....per què sempre ens han sortit excel.lents!!!
-Roques del desert, per afegir-hi una mica de xocolata al conjunt, que sempre bé de gust....

He fet unes cistelletes variades.


Aquestes , per exemple, porten melmelada de figues, melmelada de maduixes, foie gras d'anec i unes bossetes amb roques del desert de xocolata blanca, negra i amb llet.


Ben embolicadeta queda així.





Aquestes altres porten melmelada de figa, melmelada de maduixa, melmelada de mores silvestres, melmelada de pressec amb canyella, foie gras d'ànec i les roques del desert, també de xocolata blanca, negra i amb llet.



Embolicada també fa molt d'efecte.


Aquestes una mica més senzilles porten melmelada de figues, melmelada de pressec amb canyella, melmelada de maduixes i melmelada ed mores silvestres.



Tot i que més petites, també fan patxoca.



Jo les he fet per nadal, però és un regal que es pot fer en qualsevol ocasió : per agraïr algun favor, per les mestres a final de curs, per un aniversari ......

Sol ser un regal força valorat, ja que en general la gent sap el que suposa la elaboració de la cuina.
Així que ja sabeu...només cal anar fent mica en mica , quan les fruites estan en temporada i quan vulgueu fer un regal i quedar bé, només cal anar a l'estanteria de les conserves i colocar-les de manera graciosa i vistosa.