Temps de gelats....que bons i que sans si ens els fem a casa!
La veritat és que fer gelats no és dificil, però si és llarg, ja que un cop feta la preparació hem d'esperar que congeli.
En el meu cas , la thermomix agilitza enormement aquest procés i puc tenir gelats al moment; l'únic requisit és que he de tenir la fruita previament congelada.
Us explicaré els dos processos, amb thermomix i sense.
Amb thermomix:
Previament, quan es temporada netejarem i congelarem la fruita.
Ingredients:
500 gr de maduixes congelades (o fruits vermells, o plàtan, o préssec, o mores , o mango......)
100 gr de sucre
2 iogurts naturals
Preparació:
Primer de tot posarem el sucre al vas de la thermomix i el farem glaç, posant la velocitat progressiva 5-7-9 fins que veiem que surt fum del cubilet (amb poc segons ho tindrem)
Afegim la fruita congelada i la triturarem a vel prog. també fins que quedi puré granitzat (aprox. 30 segons)
Afegim els iogurts i barregem 1 min a vel 5.
Ara ja el podem servir o bé si ens agrada més dur el podem posar una estona al congelador fins la consistència desitjada.
No em direu que no és fàcil, oi????
TRADICIONAL
Agafarem la fruita i la triturarem, llavors la barrejarem amb el sucre i el iogurt (o bé nata muntada) i ho posarem amb un tuper al congelador.
Cada 1/2 h. seria convenient remenar-ho per evitar que cristal.litzi, 3 o 4 vegades.
Al moment de servir intentarem treure-ho del congelador 15 min abans per que s'estobi una mica , si no, no podrem ni clavar la cullera...
Cada 1/2 h. seria convenient remenar-ho per evitar que cristal.litzi, 3 o 4 vegades.
Al moment de servir intentarem treure-ho del congelador 15 min abans per que s'estobi una mica , si no, no podrem ni clavar la cullera...
Evidentment hi han maneres més sofisticades de fer gelats , que requereixen ingredients mes complicats i difÍcils de trobar a qualsevol super, però el que a mi m'agraden són receptes com aquesta, que amb pocs ingredients i d'allò més simples , tinguin un resultat tan sorprenent com aquest.
BON PROFIT !!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada